Ertan Yülek: "4 darbenin yıkmadığı kursu AKP iktidarı yıktı" Yıl 2007!

13 yıl önce Tayyip Erdoğan'ın emriyle yıkım kararı verilen Kasımpaşa'daki Piyâle Yurdu hakkında Ertan Yülek: "4 darbenin yıkmadığı kursu AKP iktidarı yıktı." ifadelerini kullandı.

Ertan Yülek: "4 darbenin yıkmadığı kursu AKP iktidarı yıktı" Yıl 2007!
07 Haz 2020 16:32:48

Sosyal medyada Ahbar Report adlı kullanıcının paylaştığı tweet dizini, AKP zihniyetinin Müslüman cemaatlere karşı düzenlediği operasyonel faaliyetlerin yıllar öncesine dayandığını ortaya koydu.

"Tayyip Bey'in Emriyle Yıkılacak Olan Kur'an Kursuna HoÅŸgeldiniz!" 

Piyâle Paşa tarafından 1959 yılında Kur'an Mektebi olarak hizmete açılan ve Süleyman Hilmi Tunahan Hoca'nın talebeleri tarafından 48 yıl aralıksız olarak hizmet verilen Piyâle Kur'an Kursu

hakkında anıtlar kurulu, Piyâle Camii'nin etrafının açılması için yurdu kaldırma kararı verdi.

Karar üzerine yurt yöneticileri, kursta 1959’dan beri binlerce talebeye hizmet verildiğini, yıkımın yanlış olacağını, kendilerine proje ve imkan verilirse, kursun, câminin mîmarî yapısına uygun hale getirileceğini ifade etti. Ancak dönemin iktidarı olan Ak Parti ve kadrolarının yıkım kararı kesindi. Yurt mensupları yıkım ekiplerini "Tayyip Bey'in Emriyle Yıkılacak Olan Kur'an Kursuna Hoşgeldiniz!" pankartıyla karşıladı.

Kur'an Kursu Yöneticileriyle Dalga Geçtiler!

Yıkım kararının kesin olduğunu anlayan yurt yöneticileri, kursu taşımak için yetkililerden uygun bir yer talep etti. Yetkiler yurt yöneticilerine 4 teklif götürdü ancak bu alternatiflerden hiçbiri yurdu taşınmak için uygun yerler değildi.

Yurt yöneticileri bu yolla meseleyi halledemeyeceklerini anlayınca durumu Bakan Mehmet Ali Şahin’e iletti. Şahin, konuyu İstanbul Vakıflar Bölge Müdürüyle görüştü ancak bir sonuç elde edilemedi. Konu dönemin Başbakanı Erdoğan'a iletildi.

Yıkım Kararını Dönemin Başbakan'ı Erdoğan Verdi

Yurt mensuplarının yıkımı durdurmak için giriÅŸtiÄŸi çabaların hiçbiri sonuç vermedi ve Akdamar Kilisesi'nin açılışından 5 gün sonra 3 Nisan 2007'de yıkım ekipleri yurdun kapısına dayandı. Kurs binasının yıkılacağını haber alan, sayıları 600'ü bulan dernek üyeleri ve vatandaÅŸlar, yıkımı engellemek için olay yerine akın etse de bir ÅŸey deÄŸiÅŸmedi. Sabah baÅŸlayan yıkım akÅŸam tamamlandı. 

"4 Darbenin Yıkmadığı Kursu AKP İktidarı Yıktı"

Dönemin Saadet Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ertan Yülek durumu ÅŸu sözlerle açıkladı: "Acaristanbul'a ve Büyük Kulüp'e gücü yetmeyenler Kur'an kursunu yıktılar. 4 darbenin yıkmadığı kursu AKP iktidarı yıktı." 


Konuyla ilgili baÅŸka bir açıklama Büyükpiyale Kuran Kursu Yaptırma ve YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkan Vekili Salih Torun'dan geldi: 

"Sayın Erdoğan hasta yatağında yatarken bile buradaki yetkililere, 'Daha orası yıkılmadı mı?' diye talimatlar vermiş."

Sadabad Ä°lk DeÄŸildi!

Geçen yıl Süleyman tarikatine ait İstanbul Çağlayan Mahallesi’nde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle binlerce binanın arasından ilk yıkılması gereken olarak görüldü. Kurs yöneticilerine yeni bir yer gösterilmeden, yurt mensuplarının eşyalarını dahi almasına müsaade edilmeden sabaha karşı 04:00 sularında Ak Parti belediyesi tarafından yıkıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz