8 Aydır Mağdur Edilen Ailelerin Evleri "Yurt Değilmiş" Denilerek Açıldı!

05.04.2018 tarihinde Furkan Vakfına ait kaçak yurt denilerek hukuksuz bir şekilde evleri mühürlenen biri üç diğeri bir çocuklu olan iki aile aylar sonra evlerine kavuştu.

8 Aydır Mağdur Edilen Ailelerin Evleri "Yurt Değilmiş" Denilerek Açıldı!
05 Ara 2018 15:40:39

5 Nisan 2018’de Adana’da 15 öğrenci evi ile birlikte iki aile evi Furkan Vakfına ait yurt iddiasıyla mühürlenmiş, aileler çocuklarıyla birlikte sokağa atılmıştı.

Biri üç çocuklu diğeri  yeni evli olan iki aile, içinde eşyaları olan evlerinin kapısında günlerce beklemişti. Valiliğe defalarca dilekçe yazdıkları halde yetkililerden hiçbir yanıt alamamışlardı. Ailelerden biri yeni evli olduğu halde binlerce lira masraf yaparak yeni bir eve taşınmak zorunda kalmış ve iki ailede zor şartlar altında yeni bir düzen kurmuşlardı. Ayrıca o sıkıntılı süreçte yeni evli ailenin birde bebekleri dünyaya gelmişti. Aileler bir çok defa evlerinin yurt olmadığına dair açıklama yaptığı halde Türkiye gündemini sarsan bu skandal muameleden geri dönülmemişti.

Aradan aylar geçtikten ve aileler günlerce mağdur edildikten sonra evlerin yurt olmadığı anlaşılarak “eviniz yurt değilmiş” denilip kapılardaki mühürlerin kırıldığı öğrenildi.

Sosyal medyadan evlerinin açıldığını duyuran aileler aylardır yaşanan mağduriyetin müsebbiblerini Allah’a havale ettiklerini ve bu zulmü kınadıklarını belirttiler.

 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz