Konya’da 9 yaşındaki Zeynep Erva Tokgöz, Filistin’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Küçük yaşına rağmen büyük bir duyarlılık sergileyen Zeynep, makrome sanatıyla ördüğü bileklikleri satarak elde ettiği geliri Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine bağışladı.
Kur’an-ı Kerim kursunda makrome bileklik yapmayı öğrenen Zeynep’in bu girişimi, dayısının “Filistin bayrağının renkleriyle yaparsak satar, gelirini bağışlarız” önerisiyle daha da anlam kazandı. Filistin bayrağının renklerini taşıyan bileklikler kısa sürede ilgi görürken, Zeynep elde ettiği 1.000 lirayı yardım kuruluşu aracılığıyla Gazze’ye ulaştırdı.
“Hedefim bu parayı 5 bin, hatta 10 bin liraya çıkarmak” diyen küçük Zeynep, bileklik örmeye harıl harıl devam ediyor. AA muhabirine konuşan Zeynep, “Gazze’deki mazlumlara çok üzülüyorum. Onlar için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu bilekliklerden gelen parayla oradaki çocuklar belki bir öğün yemek yiyebilir. Yardım ettikçe kendimi daha iyi hissediyorum” dedi.
İşgalci İsrail’in saldırıları başladığından beri ailece boykot uyguladıklarını belirten Zeynep, market alışverişlerinde bile bu hassasiyeti koruduklarını söyledi. “Zulme ortak olmak istemiyoruz. Yardım etmek çok güzel bir duygu” diyen minik yürek, yaşıtlarına da örnek oluyor.
Zeynep’in babası Muhammed Zahid Tokgöz ise kızının duyarlılığından gurur duyduğunu belirterek, “Alışverişe çıktığımızda çocuklar hangi markaların boykot kapsamında olduğunu biliyor. Bu hassasiyetleri bize de moral veriyor” dedi.