ABD: Taliban'ın uyguladığı şiddet kabul edilemez

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Taliban'ın kırsal bölgelerde Afgan halkına karşı uyguladığı şiddetin kabul edilemez olduğunu ve yürürlükte olan barış sürecine zarar verdiğini açıkladı.

ABD: Taliban'ın uyguladığı şiddet kabul edilemez
11 Mar 2020 10:08:00

Afganistan Barış sürecine ilişkin yazılı açıklama yapan Ortagus, geçen hafta imzalanan ABD-Taliban Anlaşması ve ABD-Afganistan Ortak Bildirgesi'nin dün itibarıyla başladığını ifade etti.

Ortagus, Afgan taraflar arasındaki görüşmelerin başlamak üzere olduğunu ancak son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her iki adayın da kazandığını iddia ederek, bunun yapılacak görüşmeleri yönetecek ulusal müzakere ekibinin belirlenmesini geciktirdiğine dikkati çekti.

Sözcü Ortagus, şunları kaydetti:

"Taliban'ın koalisyona ve şehirlere yönelik saldırıları durdurmak için adımlar attığını kabul ediyoruz ancak başka zorluklar devam ediyor. Taliban, kırsalda çok fazla Afgan öldürürken, yüksek düzeydeki bu şiddet kabul edilemez. Bu değişmek zorunda. Bu düzeylerdeki şiddet, her iki tarafı da kısır döngüye sokma, hiç kimseye fayda sağlamamaya ve barışı baltalama riski taşımaktadır."

Etiketler:   Abd Taliban


0 Yorum

Yorum Yaz