ABD’de öğrencilere vize yasağı iptal edildi

Trump yönetimi, online sisteme geçecek üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin vizelerinin iptali yönündeki kararı geri çekti. Harvard Üniversitesi ve MIT'nin öncülük ettiği dava sürecinde, 'karara varıldığı' ifade edildi.

ABD’de öğrencilere vize yasağı iptal edildi
15 Tem 2020 17:31:44

Donald Trump hükümeti, korona virüsü salgını nedeniyle online eğitime geçen Amerikan üniversitelerinde eğitim gören yabancı öğrencileri sınır dışı etme ve vize yasağı planından geri adım attı. Karar, Harvard Üniversitesi ve Massacchusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT), iptal için dava açmasının ardından geldi. Buna göre hükümet, yeni kararnameyi kaldırmayı ve konuyla ilgili mevcut duruma dönmeyi kabul etti.

ANLAŞMAYA VARILDI

Massachusetts Bölge Yargıcı Allison Burroughs, hükümetin yabancı öğrencilerle ilgili kararı mahkemeye taşıyan Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Çok sayıda teknoloji firması ve okul, Harvard ve MIT’in açtığı davaya taraf olmasalar da, ‘mahkemenin dostu’ sıfatıyla mahkemeye bilgi vererek ya da görüş bildirerek destek vermişti.




0 Yorum

Yorum Yaz