ABD'den PKK/YPG'ye destek açıklaması

Suriye Ordusu, ülke topraklarını işgal eden PKK/YPG'ye karşı harekete geçti. Çatışmalar devam ederken ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie'den PKK'ya destek açıklaması geldi. Suriye hükümetine her seviyede karşılık vermek için hazır olacaklarını söyleyen ABD'li komutan, "SDG'li ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

ABD'den PKK/YPG'ye destek açıklaması
25 Nis 2021 16:50:02

Suriye Ordusu, PKK/YPG'ye karşı mücadele başlattı. Haseke ve Kamışlı'da çatışmalar devam ederken ABD'den kara gücü PKK/YPG'ye destek açıklaması geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, basın toplantısında konuştu. YPG ile Esad arasındaki çatışmalarla ilgli soruya yanıt verdi.

McKenzie, SDG ismini kullanan PKK'nın Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç olduğunu ifade ederek, "Bu çatışmaları azaltmak için elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi.

Suriye'nin son zamanlarda bölgede faaliyetlerini artırdığını belirten McKenzie, PKK'ya destek vereceklerini yineledi.

- Rejim destekli güçler doğuya baskı yapıyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda orada gerilim de artabilir. Her seviyede buna mukabele etmek için hazır olacağız. Tabi yapabilirsek öncelikli olarak diplomatik seviyede ya da konuşarak buna karşılık vermeyi tercih ederiz ama SDG ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz.

ABD'li komutan ayrıca, son yıllardaki en büyük kaygılarının da İran olduğunu açıkladı.

- İranlılar, balistik füze gücünde önemli nitelikte gelişme kaydetti, aynı zamanda nicelik olarak da büyüdüler. Şu anda nereden baksanız, 3 bine yakın farklı menzillere sahip silahları var. Aynı şekilde isabet kabiliyetleri de eskiden daha iyi bir noktaya geliyor. Bu beni kaygılandırıyor.

Etiketler:   ABD YPG


0 Yorum

Yorum Yaz