ABD'li General: Karmaşa İçerisindeyiz

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, Amerikan hükümetinin “kaçınılmaz bir karmaşa içinde” olduğunu ve bu durumun DEAŞ ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

ABD'li General: Karmaşa İçerisindeyiz
17 Şub 2017 07:40:34

Amerikalı general Raymond Thomas, hükümetin “kaçınılmaz bir karmaşa içinde” olduğunu ve mevcut durumun DEAŞ ile mücadeleyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Orgeneral Thomas Maryland eyaletinde 28'incisi düzenlenen Özel Kuvvetler/Düşük Yoğunluklu Çatışmalar Sempozyumunda konuştu. ABD'nin başta Irak ve Suriye'de olmak üzere DEAŞ ile verdiği mücadelede özel kuvvet birliklerinin rolüne değinen Thomas şu ifadelere yer verdi:

"Hükümetimiz kaçınılmaz bir karmaşanın içinde olmaya devam ediyor. Ümit ediyorum ki kısa sürede çözsünler çünkü savaşta olan bir ulusuz”

General karmaşadan kastını açıklamadı ancak bu sözleri ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifasından kısa bir süre sonra geldiği için Trump yönetimi ile istihbarat kurumları arasındaki örtülü mücadeleyi kastettiği yorumlarına neden oldu.

Daha sonra yorumları sorulan General, “Bir komutan olarak hükümetimizin mümkün olduğunca istikrarlı olması konusunda endişelerim var.” dedi.

Thomas ayrıca politik istikrarsızlığın devam eden askeri operasyonlara yönelik sonuçlarının olabileceğini ifade etti.

 

 

Etiketler:   Raymond Thomas


0 Yorum

Yorum Yaz