ABD'nin bu açıklaması Türkiye'yi kızdıracak!

ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, YPG’nin Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmadığını, aksine YPG’nin Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediğini savundu.

ABD'nin bu açıklaması Türkiye'yi kızdıracak!
02 Mar 2017 08:56:48

ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) düzenlenen günlük basın toplantısına, Bağdat’tan telekonferans aracılığıyla katılan Townsend, konuya ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Suriye Demokratik Güçlerini gözlüyoruz ve birlikte operasyonlar yapıyoruz" dedi ve ekledi:

'TÜRKİYE'YE KARŞI BİR TEHDİT OLUŞTURDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM'

"Bunların yüzde 40’ın YPG’li Kürtler, yüzde 60’ını da Suriyeli Arap Koalisyonu oluşturuyor. YPG’li savaşçılara gelince ki, ben liderleri ile de konuştum, operasyonlarını izledim, bize sürekli olarak Türkiye’ye saldırmaya niyetleri olmadığının, Türkiye için tehdit oluşturmadıklarının güvencesini verdiler. Aslında, Türkiye ile iyi bir ilişki kurmayı istiyorlar. Ben onların Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturduklarına, yada Kuzey Suriye’den Türkiye’ye karşı herhangi bir saldırıyı desteklediklerine ilişkin hiçbir kanıt görmedim son iki yıl içinde."

'RAKKA OPERASYONU'NA YPG'DE KATILACAK'

Başka bir soru üzerine, Rakka’yı DEAŞ'a elinden geri almaya yönelik operasyonlara YPG’li savaşçıların da katılacağını belirten Townsend, "Gerçek şu ki, Rakka değişik etnik kökenler içeren bir bölge ve bunun içinde Kürtler de var. Kentin nüfus yapısının Kürtler, Türkmenler ya da operasyona katılan herhangi bir grup tarafından değiştirileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.Townsend, Rakka'nın kurtarılmasına Türkiye'nin katılımı konusunda da, "Türkler'in Rakka'nın kurtarılmasında nasıl rol oynayabilecekleri konusunda görüşmeler yapıyoruz; bu operasyona katılım sayılarının ne olabileceğini şimdilik bilmiyorum" dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz