Açık Denizdeki Katliam

Akdeniz’de mültecileri taşıyan 2 gemi daha battı. Çoğunluğu Suriye’de Esed rejiminin bombardımanından kaçan mültecilerden binlercesi Avrupa Birliği ülkelerinin İslam-İnsan düşmanı tutumları yüzünden Akdeniz’de boğularak can verdi.

Açık Denizdeki Katliam
29 Ağu 2015 15:14:11

Libya’nın Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan iki geminin battığı bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında,198 mülteci kurtarılırken en az 82 cansız bedene ulaşıldı. Ölenlerin Suriye, Bangladeş ve Saharaaltı Afrika ülkelerinden gelenlerin bulunduğunu ifade etti.

Libya Sahil Güvenlik yetkilileri, ülkenin Zuvare kenti açıklarında yaklaşık 500 mülteciyi taşıyan iki geminin battığı bildirdi. Yaklaşık 50 yolcusu bulunan ilk geminin yardım çağrısı verdiğini kaydeden yetkililer, daha sonra alabora olduğu kaydedilen ikinci geminin ise 400 yolcuyu taşıdığını aktardı.

Yardım çağrısının alınmasının ardından olay yerine giden Libya Sahil Güvenlik Birimi’nin arama kurtarma çalışmaları kapsamında yaklaşık 198 kişini kurtarıldığını ve 82 cansız bedenin de denizden çıkarıldığını belirtti.

BM şu ana kadar Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan yaklaşık 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz