Adana'da Skandal Rakı Festivali

Müslüman ülkelerin bilhassa Kudüsün kan ağladığı, hergün şehit haberlerinin geldiği bir dönemde Adana'nın tarihi mekânlarından olan Büyük Saat'te her yıl Aralık ayında düzenlenen “Dünya Rakı Günü” festivali rezaletinin bu yıl da aynı mekânda düzenleneceği öğrenildi. Adana'nın en işlek caddesinde düzenlenmeye hazırlanan rakı festivali rezaletine 'DUR' diyecek bir yetkili bulamadıklarını belirten vatandaşlar duruma tepkili.

Adana'da Skandal Rakı Festivali
09 Ara 2017 16:58:08

“Adana'nın en işlek caddesini meyhaneye çeviriyorlar”

Her yıl festival adı altında şehrin göbeğinde bulunan tarihi Büyüksaat ve Kazancılar Çarşı civarı ile Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin açık hava meyhanesine çevrildiğini vurgulayan çarşı esnafları geçen senelerde de tepkilerini ortaya koymuş ve, “Her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde festival kisvesiyle bir rezalet işleniyor, bu yıl da aynı rezalet için hazırlıklar yapıldığını duyduk. Buraya gelen kadınlı-erkekli gruplar, akşam 19.00'dan sabaha kadar içki içiyor. Ben, bu ülkenin dindar bir vatandaşı olarak, çarşının göbeğinde aleni olarak rakı sofralarının kurulmasından rahatsızım. Bu şekilde düzenlenen etkinliklerle gençlerimiz alkole müptela edilmek isteniyor.” diye tepkisini dile getirmişti.

“Yeşilay ile duyarlı STK'lar bu rezalete “DUR” demek için adım atsın”

“Rakı festivali rezaletine ‘DUR' diyen bir yetkili yok” ifadelerini kullanan esnafar, herkese açık bir cadde ile çarşıda aleni içki içilmesini eleştirdi. Başta Yeşilay olmak üzere kentteki duyarlı STK'lar ile vatandaşları tepki vermeye davet etiler.

Öte yandan, bu yıl 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacağı belirtilen rakı festivalini, bazı lokantalar ve içecek firmalarının organize ettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesinin masa, sandalye ve seyyar tuvalet temin ederek festivale destek verdiğini ileri süren vatandaşlar ise, açık hava meyhanesine çevrilmek istenen caddede, tarihi Ulu Cami ve bir okulun bulunduğunu ifade ettiler. Sabah namazında camiye namaza giden vatandaşlarla, okula giden çocukların sabaha kadar içen kişilerle karşılaşıp bu rezalete şahit olduğunu dile getiren çevre esnafı, Valiliğin bu etkinliğe izin vermemesini istediler.



0 Yorum

Yorum Yaz