Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar hakkında: Artışlar devam edecek

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam üstüne zamlara bir yenisi daha ekleniyor. PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Ertaş, "Döviz kuru ve maliyetler nedeniyle fiyat artışları devam edecek." dedi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar hakkında: Artışlar devam edecek
22 Eki 2021 18:25:21

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ÖTV'den karşılanmasının sona erdirilmesinin ardından yapılan zamlar pompaya yansımaya başladı. Benzin fiyatları 8 TL'ye, motorin fiyatları 8.16, LPG ise 6 TL seviyesine çıktı. Marketten pazara, giyimden gıdaya, iğneden ipliğe her alanı etkileyen akaryakıt zamlarının neden geldiğini Petrol Ürünleri İşveren Sendikası (PÜİS) Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, açıkladı. Ertaş akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin enerjide dışa bağlı bir ülke olduğunun altını çizen PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş, ülkenin genel seyrine bakarak herhangi bir akaryakıt sıkıntısı yaşanmayacağını dile getirdi.

Ertaş, “İleriye dönük olarak Türkiye’de de akaryakıt sıkıntısı olacak mı sorusu ile sürekli karşılaşıyoruz. Şu an itibarıyla böyle bir öngörümüz yok. Birçok ülkede yaşanan akaryakıt sıkıntısı ülkemizde yaşanmaz. " dedi. 

Zamların neden yapıldığına dair Ertaş, "Zaman zaman fiyat artışları ile karşılaşıyoruz. Bu artış da döviz kurlarının yukarıya doğru seyretmesine bağlıdır. Enerjide dışa bağlı bir ülkeyiz. Dünyada petrol fiyatları yükseliyor. Hem döviz kurundaki artış hem de maliyetlerimizde artış nedeniyle bu durumdan tüketicilerimiz de etkileniyor. Önümüzdeki süreçte de fiyat artışları devam edecek. Ancak bazı ülkelerde yaşanan akaryakıt sıkıntısının ülkemizde yaşanmayacağını öngörüyoruz” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz