Gazze’deki savaşın ortasında görev yapan Al Jazeera muhabiri Vail el-Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı paylaşımda, dünyanın Gazze’de yaşananlara sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.
“El-Şerif, ‘Neden kimse bizim için bir şey hissetmiyor? Dünya neden sessiz?’ diye haykırdı. ‘Allah’a yemin ederim ki, Gazze’de bizi hayal kırıklığına uğrattığınız için sizi asla affetmeyeceğiz. Yanıyoruz, yok oluyoruz, diri diri gömülüyoruz ve dünya sadece izlemekle yetiniyor.’” sözleriyle, bölgede yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.
Gazze’nin bombalar altında yok olduğunu ve insanların çaresizlik içinde yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan el-Şerif’in paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı ve geniş yankı uyandırdı.
El-Şerif’in isyan dolu mesajları, hem Filistin meselesine duyarsız kalan uluslararası toplumun tavrını hem de Gazze’deki sivillerin içinde bulunduğu derin umutsuzluğu bir kez daha gündeme taşıdı.