Alparslan Hoca, '22 Nisan Olayları' Davasının Beraat ile Sonuçlanmasını Değerlendirdi

Alparslan Hoca, 3 yıl önce hukuksuzca açılan '22 Nisan olayları' davasının beraat ile sonuçlanması hakkında konuştu. "Emniyet, bize dava açarak süründürmeyi düşünüyordu. Bizi süründüremiyorsunuz sadece biraz yoruluyoruz. Biz sevap kazanırken siz de günah kazanıyorsunuz" diyen Alparslan Hoca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Alparslan Hoca, '22 Nisan Olayları' Davasının Beraat ile Sonuçlanmasını Değerlendirdi
14 Kas 2020 09:54:09

Alparslan Kuytul Hoca tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soru üzerine ' 22 Nisan olayları' olarak bilinen davanın beraat ile sonuçlanması hakkında konuştu.

3 yıl önce Adana'da basın açıklaması yapmak isterken polisin acımasız müdahalesine maruz kaldıklarını belirten Alparslan Hoca, 22 Nisan'da yaşanan bazı mağduriyetleri hatırlattı;

"Bir arkadaşımızın ayağı kırıldı, bir arkadaşımızın kaburgası kırıldı. Adana polisi yerde yatan, ters kelepçeli bir kardeşimize tekme attı. Küçük çocuklara dahi biber gazı sıkıldı.

Atatürk Parkına 300 metre mesafelik bir alanda arabadan indim ve 3 tane TOMA birden daha hiç konuşmama fırsat vermeden üzerime sıkmaya başladılar. Camiye girmek zorunda kaldık, caminin içine bile gaz bombası attılar."

Bu yaşanılan mağduriyetlerin üzerine kendilerinin, Emniyeti mahkemeye vermeleri gerektiğini ancak bunu yapmadıklarını söyleyen Alparslan Hoca, dava hakkında şunları söyledi:

"Biz onlardan davacı olabilirdik olmadık, utanmadılar ve onlar davacı oldular. Polisin görevini yapmasını engel olmuşuz. Polise mukavemetin, kanunda şartları var. Bu suçun işlenmiş olması için polise karşı cebir ve tehdit kullanmanız lazım. Cebir var mı yok. İddianame de bile böyle bir iddia yok. Polise cebir ve tehdit kullandılar demiyor. O zaman sen nasıl cebir ve tehdit kullandılar diye dava açabiliyorsun savcı? Sen kanun mu bilmiyor musun?!"

22 Nisan'da polis saldırısına maruz kalan Furkan gönüllülerinin, yaşadıkları hukuksuzluklara rağmen polise gül uzattıklarını ve gazdan etkilenmelerine rağmen, kendi su ve sütlerini polisle paylaştıklarını belirten Alparslan Hoca, tüm bu yaşananlara rağmen polisin dava açmasına tepki gösterdi.

Dün Adana'da görülen ve beraat ile sonuçlanan mahkemenin 'beraat gerekçesine' de tepki gösteren Alparslan Hoca şunları söyledi:

"Hakime hanım, berat verdi ama sanki 'keşke bir şey olsa da ceza versem' şekilde beraat veriyor. 'Delil yetersizliğinden' beraat veriyorum diyor.

Hakime hanım! Delil yetersizliğinden değil suçun unsurları oluşmadığından beraat vermek zorundaydın!"

Tüm bu yaşananların kendilerine sevap kazandırdığını belirten Alparslan Hoca, mağdur edilen oldukları halde mahkemelerle uğraştırılmaları hususunda " Emniyet, bizlere dava açarak süründürmeyi düşünüyordu. Bizi süründüremiyorsunuz, fakat biraz yoruluyoruz. Biz bundan ötürü sevap kazanırken siz de günah kazanmış oluyorsunuz" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz