Alparslan Hoca: Davutoğlu ve Şamil Tayyar'ın Perinçek hakkındaki söylemleri doğru ama…

Alparslan Kuytul Hoca, kendisine yöneltilen soru üzerine, Ahmet Davutoğlu ve Şamil Tayyar'ın Doğu Perinçek hakkındaki söylemlerini değerlendirdi. Her ikisinin de söylediklerinin doğru olduğunu ancak doğrunun vaktinde söylemesi gerektiğini belirten Alparslan Hoca, korktuğu için vaktinde konuşmayanlara da 'memleket sizin yüzünüzden batacak' dedi.

Alparslan Hoca: Davutoğlu ve Şamil Tayyar'ın Perinçek hakkındaki söylemleri doğru ama…
06 Haz 2020 19:30:06

Ahmet Davutoğlu, "Doğu Perinçek 'AK partiyi yönetiyorum' diyor ancak Cumhurbaşkanı 'sen kimsin' diyemiyor" şeklinde açıklamada bulunmuş daha sonrada Şamil Tayyar, Perinçek hakkında: 'FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var, haddinizi bileceksiniz darbe seçmeyeceksiniz, milli olacaksınız' ifadelerini kullanmıştı.


Ben Bunu Yıllar Önce Söylemiştim

Konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Alparslan Hoca, Perinçek ile ilgili açıklamayı yıllar önce kendisinin söylediğini ve derin dinsiz komiteye dikkat çektiğini hatırlatarak " Doğu Perinçek'in, "cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var" diyerek hükümete şantaj yapmasını ve hükümetin sen kimsin ne biçim konuşuyorsun diyememesini, herkesi mahkemeye veren, hapse attıran hükümetin Perinçek'e bir şey diyememesini yıllar önce söylemiştim. Perinçek bir röportajında: Türkiye'yi 2014'ten beri AKP yönetmiyor, ordu, polis ve vatan partisi biz yönetiyoruz diyor. Hükümetten çıt yok ben bunu mahkemede de söyledim hatta bu zabıtlara geçti. Perinçek'e sen kimsin gel bakayım. Senin oyun yüzde sıfır bilmem ne sen mi yönetiyorsun ülkeyi sen derin devletsin demek gel bakayım buraya diyen olmadı. " dedi.


 Bu siyasetten iğreniyorum

Bazılarının korkarak bildiklerini söylememesine tepki gösteren Alparslan Hoca" Ahmet Davutoğlu, Şamil Tayyar bekliyorlar, başımıza bir şey gelir korkusuyla konuşmuyorlar. Eğer hükümet ile Perinçek'in arası biraz açıldıysa şimdi konuşabiliriz diyorlar. Ben bu siyasetten iğreniyorum, doğruya doğru konuşun. Bu şahıslar için söylemiyorum ama korkaklığı sebebiyle konuşmayanlara söylüyorum, memleket sizin yüzünüzden batacak. Bekliyorlar ki hükümetle Perinçek'in arası bozulsun, şimdi söylersek daha güçlü diye düşünüyorlar. Allah'tan da mı güçlü ya korkma, Allah'a sığın konuş" dedi.


En Güzel Siyaset Dürüstlüktür

Davutoğlu'nun başbakanlık yaptı zamanlarda Perinçek'in yaptıklarından haberi olmasına rağmen konuşmamasına tepki gösteren Alparslan Hoca, "Şamil Tayyar'a konuşması için bir talimat gitti herhalde, kendisi zaten gayri resmi AKP sözcülüğünü yapıyor. Hep böyle siyasetlerle bir yere varacaklarını sanıyorlar ama bunların sonucunda bir yere varamıyorlar ve memleket daha kötüye gidiyor ve böyle adamlar daha da güçlenmiş oluyor. Kimsenin konuşmaması sayesinde fırsat buluyor. Davutoğlu başbakanlık yaptığı zaman neden konuşmuyordu? Konuşman gerektiği zaman konuşmadın şimdi oy istiyorsun ne kadar oy alabileceksin. Neden dobra dobur erkekçe herkes tavrını ortaya koymuyor? Neden herkes kendini böyle bir siyaset uzmanı zannediyor? En güzel siyaset dürüstlüktür. Şamil Tayyar'ın dediği de doğru, Ahmet Davutoğlu'nun dediği de. Ama doğruyu vaktinde söylemek lazım çok geç söylenmiş doğrular. " dedi. 

HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz