• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca, Diyanet'in faiz kararı hakkında: Ülkede bir sürü haram var, bu marifet zannedilmesin!

Alparslan Hoca, Diyanet'in faiz kararı hakkında: Ülkede bir sürü haram var, bu marifet zannedilmesin!

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘İslam’ın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık.’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

Alparslan Hoca, Diyanet'in faiz kararı hakkında: Ülkede bir sürü haram var, bu marifet zannedilmesin!
20 Haz 2020 22:48:44

Diyanet'in faize karşı olmasının elbette doğru olduğunu belirten Alparslan Hoca, ülkedeki haramlara ve Diyanet'in bu haramlara sessiz kalmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

Diyanet, Ülkedeki Haramlara Neden Sessiz?

"Faize karşı olmak elbette doğrudur ama şimdiye kadar Diyanet ya da Cumhurbaşkanı bunu bilmiyor muydu? Neden şimdi böyle davranmaya başladılar? Devletin bankaları; Halkbank, Vakıfbank gibi bankalarda faiz var. Neden, buna bir şey denmiyor? Diyanet İşleri Başkanı, “Finans kurumları ile çalışıyoruz, personelimizin maaşını oradan vereceğiz.” diyerek bunu güzel bir şey zannediyor ama başka haramlara neden sesini çıkartmıyor? Bu memlekette içki, kumar, zina hepsi de var! Devletin bizzat kendisi milli piyango gibi yollarla kumar oynatıyor. Devlet, fuhuştan para kazanan kimselerden vergi alıyor. Neden bunları konuşmuyor? Bununla mı bizi kandıracaksınız? Diyanet personeline finans kurumlarından maaşları verilecekmiş de özel bankanın bankamatiklerinden verilmeyecekmiş. Ne büyük bir başarı!" 

Finans Kurumları Güvenilir Mi?

Finans kurumlarının nasıl çalıştığı ve faize bulaşıp bulaşmadığının muamma olduğunu ve bu tarz kurumlara da güvenemediğini belirten Alparslan Hoca, finans kurumları hakkında şunları söyledi:

Bu finans kurumlarının da ne olduğu, nasıl çalıştığı tam belli değil. Bunlar da faize hiç bulaşmıyorlar zannedilmesin! Neler neler duyuyoruz! Finans kurumlarının da birçok şeyi kafalarına göre yaptıklarına dair duyumlarım var. Diğer bankalardan pek de farkları kalmamıştır. Bazı finans kurumlarının müdürleri gelip benimle görüşmek isterlerdi. Birkaçına ‘Nasıl para kazanıyorsunuz? Açıklar mısınız?’ diye sordum; açıklayamadılar. Nasıl para kazandıklarını detaylarıyla yayınlamıyorlar. O yüzden ben bu kurumlara da güvenmiyorum. 


HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz