Alparslan Hoca Doğu Türkistan Eylemleri Müdahalesini Değerlendirdi

Alparslan Hoca katıldığı Gündeme İslami Bakış Programında engellenen Doğu Türkistan eylemleri hakkında konuştu.

Alparslan Hoca Doğu Türkistan Eylemleri Müdahalesini Değerlendirdi
14 Şub 2021 20:29:18
Alparslan Kuytul Hoca Doğu Türkistan eylemleri için devletin yardımcı olmamasını ve büyükelçilik önünde bekleyen Uygur Türklerine müdahale edilmesini değerlendirdi.

Türklerin savunucusu rolünü üstlenen MHP ile güya Müslümanları temsil eden AKP döneminde devletin Çin zulmü altındaki Uygur Türkleri için herhangi bir girişimde bulunmamasını “Türkiye hiçbir zaman Çin’e karşı bu kadar sessiz kalmamıştı” sözleri ile eleştirdi.

Ayrıca Alparslan Hoca büyükelçilik önünde yapılan Doğu Türkistan eylemleri için müdahalede bulunan polisin kullandığı umursamaz ifadelere de tepki gösterdi.

Doğu Türkistan eylemleri hakkında Alparslan Hoca’nın açıklaması:


'Yazıklar Olsun! Kabak Tadını Veren Sizin Anlaşmalarınız!'


‘Yazıklar olsun
’ diyorum. Türkiye hiç bir zaman Çin’e karşı bu kadar sessiz kalmamıştı. Güya iktidarın gizli ortağı MHP var. AKP'de güya Doğu Türkistan konusunda hassas(!) MHP zaten belli ve bunlar şu anda iktidardalar. Bunların (AKP ve MHP) döneminde böyle bir şey oluyor. Eğer iktidarda olan CHP olsaydı şimdi CHP'ye her lafı söylerlerdi. Ne dinsizliği ne vatan hainliği ne de Türk düşmanlığı kalırdı. Bakın şu anda ne yapıyorlar? Gördüğünüz gibi orada üç beş Uygur Türkü aileleri için Doğu Türkistan eylemleri yapıyor. Bir polis ‘Yeter. Kaç gündür eylem yapıyorsunuz? Kabak tadı vermeye başladınız’ demiş. Sana mı soracak yeter mi yetmez mi?
Kabak tadı verdiyse senin yüzünden verdi! Eğer sen Çin devleti ile güzel anlaşmalar(!) ‘suçluları iade ve ticaret anlaşmaları’ yapmasaydın bu insanlar burada eylem yapmayacaktı! Suçluları iade adı altında buradaki saf temiz insanlara terörist damgası vurulacak, Çin devleti onları gönderin diyecek ve sen de bu anlaşmaya imza attığın için bu eylemler devam ediyor. Sen bu anlaşmaya imza atmasaydın, Çin Devleti’ne biraz baskı yapabilseydin belki de böyle olmazdı. Bu çocukların anne babası ne yapmış? Kardeşleri ne yapmış? Çin’in nasıl bir zalim olduğunu bilmiyor muyuz? Doğu Türkistan eylemleri yaptınız, yeter. Niye yeter? Her gün de yapabilirler, yıllarca da yapabilirler. Siz Diyarbakır annelerine her gün eylem yaptırmıyor musunuz? O niye yetmiyor?
İşlerine geldiği zaman yıllarca eyleme devam; işlerine gelmediği zaman 3 gün yaptığın yeter. Niye yetiyor? Çinin işkence hanelerinden aileleri kurtarıldı mı? Niye Doğu Türkistan eylemleri bırakılsın? Ailesi mi kurtuldu? Bunlar niye eylem yapıyor? Ailelerinin kurtulması için. Peki, kurtuldu mu ki eylemi bıraksın? Vicdansızca bir şey. Video da o ağlayarak konuşan çocuğu götürüyor, gerçekten insanın içini parçalıyor. Şimdi bu çocuğa ne kadar öğretirsen öğret, bu çocuğun ciğerinden gelmezse böyle konuşabilir mi? ‘Ailem hala orada işkence hanelerde; 4 yıldır anamı babamı kardeşimi görmedim’ diyor. Bir çare aramıyorlar, Çin Devleti’ne bir başvuru yapmıyorlar. Devlet devlete karşı bir başvuru yapar; bu işe son verin bunların ailesini bırakın, der. Demesi lazım.
Alparslan Hoca, Ömer Çelik’in Uygur Türklerine Yönelik Yaptığı Açıklamayı Değerlendirdi! Alparslan Hoca, Ömer Çelik’in Uygur Türklerine Yönelik Yaptığı Açıklamayı Değerlendirdi!  


'Sizin Çin Devleti’nden Farkınız Ne?'


AKP ve MHP’nin kendi siyasetlerine göre şu anda Çin’e sessiz kalmaları gerekiyor. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerini duymak istemiyorlar. Senin siyasetin yerin dibine batsın!
Daha önceki haftalarda da söylemiştim: “Senin siyasetin Kur'an'ın siyasetine aykırı! Kur’an’a göre sen bir Müslümanı bir kâfire teslim edemezsin ve sen bir Müslümanın hakkını savunmak zorundasın, sessizde kalamazsın.”
Kendilerince Rusya ve Çin ile iyi geçinmeleri gerekiyormuş, devlet böyle karar vermişmiş… Senin kararın yanlış! Senin yanlış siyasetine uymak zorunda mıyız? Sen öyle karar verdiysen bırak da bu insanlarda ana babasının hakkını aramaya devam etsin. Sen bir şey yapmıyorsun bari bırak Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bu şekilde eylem yapsınlar, belki seslerini duyururlar. Sen Çin devleti üzerinde baskı kurmuyorsun hiç olmazsa bunlar baskı kursunlar. Çin Devleti'nin yaptığı gibi bu insanları eve hapsettiniz. Utanmadınız mı? Sizin Çin Devleti’nden farkınız ne? MHP ise hiç konuşmuyor. Demek ki MHP'nin Türkçülüğü bu kadarmış. Yazıklar olsun!"



0 Yorum

Yorum Yaz