• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca'dan Suriyeli gencin öldürülmesi hakkında açıklama: Polis devleti mi oluyoruz?

Alparslan Hoca'dan Suriyeli gencin öldürülmesi hakkında açıklama: Polis devleti mi oluyoruz?

Alparslan Kuytul Hoca, Adana’da “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle, bir gencin kalbinden vurularak öldürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Alparslan Hoca'dan Suriyeli gencin öldürülmesi hakkında açıklama: Polis devleti mi oluyoruz?
01 Mayıs 2020 00:24:20

“Adana’da “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle, bir gencin kalbinden vurularak öldürülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde soru sorulması üzerine Alparslan Kuytul Hoca, yaşanan olaya tepki gösterdi.

"Öldürülen genç hata etmiş olsa bile en kötü ihtimalle emniyete götürürsün, savcıya çıkartırsın. Kurşun sıkmak ne demek yani, hemde kalbinden vurmak!” diyen Alparslan Hoca, “aslında insanın kıymeti yok...”dedi.

Alparslan Hocanın açıklamasından öne çıkanlar;

"Tamamen polisi koruyan bir nizam"

Valilik polisi korumaya kalkışıyor.. Öyle bir kanun koymuşlar ki tamamen devletçi bir nizam, polisi koruyan bir nizam. Validen soruşturma izni çıkmadan polise soruşturma açılamıyor. O zaman savcı niçin var? Polisin özelliği ne neden valinin izni gerekiyor? Validir izin vermiyor ona hesap sorulmayacak mı yani? Kanundan üstün bir şey olmamalı.

"Besbelli kasten yapılan bir şey bu"

Sosyal medyada tepki gösterilmese ne hakim ne savcı görevinin başında değil gibi tepki gösterilince tutuklanmış. Daha evvel tutuksuzdu ifadesi alınıp bırakılmış. Sanki tavuk öldürmüş! Adam kalbinden vurmuş 3 metreden besbelli kasten yapılan bir şey bu ve kalbinden vurulmuş önden arkadan değil hani kaçma olayı da yok çocuğun yüzü polise dönük geri geri kaçılır mı?

"Tepkileri azaltmak için hapse attılar"

Konuşanları hapse atan devlet, böyle açık bir cinayet var önce bıraktı sonra tepkiler gelince tekrar tutukladı. Bakalım ne kadar kalacak hapiste göreceğiz. Fikir suçluları yıllarca yatıyor. Bakalım cinayet işlemiş bir polis ne kadar yatacak? Tepkileri azaltmak için hapse attılar. Bir bakmışsınız sessiz sedasız serbest bırakmışlar. Olabilir burası Türkiye!

"Polis devleti mi oluyoruz?"

Bu olay vesilesiyle şunun konuşulması lazım; Acaba polis eskisinden çok daha sert hale mi getirildi ve neden ve kimler tarafından getirildi? Polis devleti mi oluyoruz?

Hukuk devleti olmaktan tamamen vaz mı geçtik?.. Zaten pek yoktu tamamen vaz mı geçtik? Açıkça konuşulsun.

"Özür dilemeliler"

Bence İçişleri Bakanlığı da, Emniyet Genel Müdürlüğü de, Adana Emniyeti de özür dilemelidir.. O çocuğa da Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin ..




0 Yorum

Yorum Yaz