• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca, Sungu Belediye Başkanına: “Ufacık beldede, lüks arabanla gezmeye utanmayacak mısın?”

Alparslan Hoca, Sungu Belediye Başkanına: “Ufacık beldede, lüks arabanla gezmeye utanmayacak mısın?”

Alparslan Hoca, makamına son model araç alan Sungu Belediye Başkanı hakkında eleştirilerde bulundu. Aldığı aracı sosyal medya üzenden paylaşan Başkan hakkında: “Kendine son model araba almış, bir de dini söylemler kullanıyor, insanları dinden imandan da soğutuyorlar!” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca, Sungu Belediye Başkanına: “Ufacık beldede, lüks arabanla gezmeye utanmayacak mısın?”
09 Eki 2021 22:08:31

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, Sungu Belediye Başkanı Mehmet Salih Göktürk’ün makamına aldığı son model arabayı ve sosyal medya üzerinden paylaştığı; “Halka hizmet hakka hizmettir” mesajını eleştiri yağmuruna tuttu. Alparslan Hoca yaptığı eleştirilerde şu ifadelere yer verdi:

‘İnsanları Dinden Nefret Ettiriyorlar!’

“Kendine son model araba almış, ondan sonra da böyle tweet atmış. Arabanın yanında güzel bir fotoğraf çektirmiş. Böyle bir araba aldık belediyemize, diyor ama aslında belediyeye almamış kendine makam arabası yapmış. Sonra da dini söylemler kullanıyorlar. “Halka hizmet hakka hizmettir.” gibi söylemlerle insanları dinden de imandan da haktan da nefret ettiriyorlar.

‘Zühdü Bilmeyenler Lükse Kanıyor’

5 bin 500 nüfuslu bir ilçe düşünün, küçücük bir yer. Bir şehrin bir mahallesi kadar değil ve oranın belediye başkanı bile son model araba alıyor. Düşünebiliyor musunuz? Bu ufacık belediyenin geliri ne olacak? Sen nasıl bu arabayı aldın? Sen o lüks arabayla 5 bin 500 nüfuslu o ufacık beldede insanların içinde nasıl utanmadan gezebileceksin?

Takvanın, tevazuun, zühdün lezzetini almayanlar kendilerini böyle yollarla tatmin ederler. Hâlbuki araba arabadır. Ha normal araba ha aşırı lüks araba, sonuçta araba arabadır. İki gün sonra altındaki arabanın ne olduğunun farkına bile varmazsın. İlk günler belki biraz hoşuna gider, üçüncü gün aklına bile gelmez. Ama millet sana saymaya, sövmeye devam eder. Sen o lezzeti alamaz olursun ama millet sövmeye devam eder.

‘Üst Makamlar Örnek Alınır’

Tepedekiler böyle davranınca 5 bin 500 nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı da böyle davranıyor. Tepedekiler sarayda oturunca bakan “Benim neyim eksik?” diyor, o da lüks yer yaptırıyor. Vali “Benim ondan neyim eksik?” diyor o da öyle yapıyor. Okul müdürüne varana kadar. O da odasını saray gibi yapıyor çünkü hep böyle görüyorlar, yukarıdakilerden bunu öğrendiler. İşte o yüzden Peygamberimiz böyle yaşamamış. Ondan görenler işte Ebubekir oldu, Ömer oldu, Osman oldu, Ali oldu. Çünkü peygamberlerinden tevazu gördüler. Herkes gibi ortalama insan gibi yaşadığını gördüler. Peygamberimizin hayatında hiç lüks görmediler. Hasırın üzerinde yattığını gördüler, evinde ekmek, yemek olmadığını gördüler. İşte o zaman onlar da Ebubekir oldu, Ömer oldu. Şimdikiler ne görüyorlar? Saraylarda yaşayanları görüyorlar. İşte o zaman onlar da böyle oluyorlar. Allah ıslah eylesin.”



0 Yorum

Yorum Yaz