Alparslan Hoca, Tahliye Kararını Değerlendirdi

5 Aralık'ta Bolu cezaevinden tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, kendisiyle yapılan söyleşi programında tahliye kararını değerlendirdi. Mahkeme sürecine de değinen Alparslan Hoca: "savcının tahliye talep etmesini beklemiyordum" dedi.

Alparslan Hoca, Tahliye Kararını Değerlendirdi
08 Ara 2019 18:28:48

22 aylık tutukluluk sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, geçtiğimiz günlerde kendisiyle yapılan söyleşi programında tahliye kararıyla hissettiklerini, operasyon gecesinde yaşananları ve cezaevi hatırlarını anlattı.

Alparslan Hoca, yoğun ilgiyle izlenen söyleşi programında, sunucunun "5 Aralık mahkemesinde verilen tahliye kararı ile neler hissettiniz?" sorusuna iki yıllık tutukluluk süreci geçirmesi sebebiyle tahliye beklediğini ancak savcının tahliye talep etmesini beklemediğini söyledi.

Normal tutukluluk sürecinin iki yıl olduğunu hatırlatan Alparslan Hoca, bazı şartlar dahilinde beş yıla kadar artırıldığını ancak bunun da dünyada örneğinin çok bulunmadığını anımsatarak savcının tahliye talep etmesiyle hakimlerin kendisi hakkında tahliye kararı vereceğini anladığı ifade etti.

Savcılık mesleğinin adaletli ülkelerdeki ve Türkiye'deki işleyişine de değinen Alparslan Hoca, "Türkiye'de savcılar hep aleyhte olan delilleri toplar, lehinde olanı ortaya koymaz sen kendini savunacaksın, lehinde olanları kendin bulacaksın, mahkemede kendin söyleyeceksin. Eğer konuşmayı bilmeyen, delilden anlamayan, delil ortaya koymayı bilmeyen birisiysen ve avukatların iyi avukat değilse hapı yuttun." dedi.

Soruya verdiği cevapta SEGBİS ile bağlanarak savunma yapmasını da değerlendiren Alparslan Hoca, başta canım sıkılmıştı bu duruma ancak bu kadar uzak mesafe için bunun en makul yöntem olduğunu ifade etmek isterim" notunu düştü.

İlgiyle dinlenen söyleşi programının ilgili kısmı şu şekilde:




0 Yorum

Yorum Yaz