• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca'dan ABD'de bir siyahinin öldürülmesiyle başlayan protestolar hakkında değerlendirme

Alparslan Hoca'dan ABD'de bir siyahinin öldürülmesiyle başlayan protestolar hakkında değerlendirme

ABD'de bir polisin siyahi bir adamı öldürmesini ve bu olayla başlayan protestoları değerlendiren Alparslan Hoca, dini hayatlarından çıkaranların tarih boyunca ırkçılık sorunu yaşadığını belirtti.

Alparslan Hoca'dan ABD'de bir siyahinin öldürülmesiyle başlayan protestolar hakkında değerlendirme
06 Haz 2020 14:50:28

Siyahi olan George Floyd'a yapılan işkenceyi izlediğini belirten Alparslan Hoca ABD'deki ırkçılık problemine dair şu ifadeleri kullandı:

"Amerika’nın bu ırkçılığı bitmedi, bitmedi, bitmedi! Bu lanet olasıca sapıklık, zalimlik Amerika’da bitmedi. Modern Amerika, medeni Amerika, gelişmiş Amerika(!) Teknolojide gelişmiş ama insanlıkta çok aşağılarda olan Amerika! Bir türlü bu ırkçılıktan kurtulamadı! Esas itibarıyla tarih boyunca hiçbir zaman kâfirler ırkçılığı bırakmamıştır. Çünkü dini kabul etmeyince yerine bir şey koymaları lazım. Dini kaldırınca dinin yerine ırkı koyuyorlar. İmani bir üstünlük olmayınca ırki yönden üstünlük iddiası gündeme geliyor. Yani bir şeyi kaldırdığınız zaman yerine bir şey koymanız lazım. Dini kaldırdılar yerine ırkı koymak zorundalar. Başka bir şey yok. Zaten ideoloji diye bir şey kalmamış dünyada.

George Floyd’a yapılan muamelenin videosunu izledim. Alçak polis elini de cebine koymuş, umurumda değil dercesine, ayı gibi adamın boynuna diziyle çökmüş, bütün ağırlığını üzerine veriyor.

Demek ki polis okulunda bunları öğretiyorlar! Nasıl işkence yapılır? Nasıl darp edilir? Bunları öğretiyorlar ki; elini de böyle gayet alaycı bir şekilde cebine koymuş. Adam “Boğuluyorum!” diyor, alçağın umurunda değil. Adam boğuldu, öldü. 



Haklı protestoları kullanan birtakım örgütler var

ABD'de başlayan ve ülke geneline sıçrayan protestoların yapılmasını 'gayet normal ve haklı' olarak değerlendiren Alparslan Hoca, bazı protestocuların hırsızlık ve yagmacılık yapmasının ardında bir plan olabileceğini söyledi:

'Protestolar yapılması gayet normaldir ama bakıyorsunuz bazı protestocularda da ahlak yok . Onlar da memleketi soyuyorlar, dükkânları yağmalıyorlar. Gerçek protestocular, fikir insanları böyle bir şey yapmaz.

Benim tahminim bunları ırkçılığa karşı olanlar yapmıyordur. Bunun gibi haklı protestoları kullanan bir takım örgütler oluyor, o protestoyu rezil ediyor. Ya böyle hırsız tıynetliler bundan istifade edip milletin malını soymak için fırsat biliyorlar ya da devlet bu protestoları kötü gösterebilmek için bu gibi örgütleri ya da hırsızları, mafyaları, bu eylemlerin içerisine sokuyor, onlar da böyle davranıyor. Ondan sonra devlet haklı olmuş oluyor ve bu protestoları bastırma hakkını buluyor kendinde Trump’ın yaptığı gibi.



Bu bir derin devlet yöntemi

Trump ne diyor? “ Üzerlerine ulusal muhafızlarını (Trump’ın dediği; ulusal muhafızları, binlerce ağır silahlı asker, askeri personel ve güvenlik görevlisini) gönderirim, bilmem ne! Külhanbeylik taslıyor. Sen boş versene şimdi ulusal muhafızlarını! Sen onları bir ayır. Hepsini öyle bitireceksin değil mi? Bu şekilde haklı protestocuları da bitireceksin. Bu bir yöntem. Devlet yöntemi. Tüm devletlerin derin devletleri bu işlerin uzmanı. Haklı bir protestoyu kötü göstermek için üç beş tane serseriyi içine katar, ondan sonra onlar da öyle şeyler yaparlar ve tüm protestocular hepsi kötü insanlarmış gibi görülür. Ondan sonra o haklı protesto lanetle hatırlanmaya başlanır. Bunu büyük ihtimalle protestoları bitirebilmek için Amerikan istihbaratı yapıyor. Sonra da onu bahane edip baskı yapacaklar. Bir siyasi projeye benziyor .



Davaları yanlış da olsa Dava adamları böyle bir şey yapmaz

Elbette ki o ırkçılığı lanetliyoruz. Protestoları da haklıdır. Destekliyoruz. Ama o protestocuların arasına karışan, orayı burayı soyanlar da alçaktır. Onları da kınıyoruz. Hırsızlık yapıyorlar. Milletin malını soymak ne demek! Böyle dava mı olurmuş! Her davanın bir şerefi var. Dava yanlış bile olsa dava adamları böyle bir şey yapmaz. Bunları anca mafyalar, hırsızlar yapar.





0 Yorum

Yorum Yaz