Alparslan Hoca'dan Ayasofya'nın Açılması İle İlgili Değerlendirme

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması hakkında değerlendirmede bulundu.

Alparslan Hoca'dan Ayasofya'nın Açılması İle İlgili Değerlendirme
25 Tem 2020 10:18:28

"Ayasofya'nın açılmasından memnunum"

Her Müslüman gibi Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına sevindiğini ifade eden Alparslan Hoca, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de her Müslüman gibi Ayasofya'nın açılmasından memnunum. Hangi sebeplerle yapmış olurlarsa olsunlar -siyasilerin her işi siyasettir zaten- sonuç itibariyle Ayasofya açılmıştır, bu güzel bir şeydir."

"Ayasofya'yı açanlar eğer ..."

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına vesile olanların kalplerinde besledikleri niyetin önemine dikkat çeken Alparslan Hoca şunları söyledi:.

"Siyasi birtakım hedefler düşünülmeden, sadece Allah rızası için Ayasofya'yı bu esaretten kurtarmak için yapıldıysa Allah ona göre mükâfatlarını verecektir.

Eğer seçim çalışması için yapıldıysa Ayasofya açılmış oldu ama açanlar sevabını alamayacaklar; biz sevineceğiz, onlar ahiret gününde sevinemeyecekler."

"Ayasofya'nın açılması, haksızlıkları örtbas edemez"

Yıllardır kapalı kalan Ayasofya'nın neden şimdi açıldığına dikkat çeken ve Ayasofya'nın  açılması ile yaygınlaşan haram ve zulümlerin örtbas edilemeyeceğini belirten Alparslan Hoca şu ifadeleri kullandı:

"Bu devlet 86 yıldır kapalı olan Ayasofya’yı ne değişti de bugün açtı? Hükümetten kaynaklı diyorsanız; bu hükümet 20 yıldır hükümette ama neden bugüne kadar bunu yapmamıştır? Demek ki birtakım şartların yerine gelmesi gerekiyordu ya da seçim için buna benzer malzemeler gerekiyordu. Her neyse Allah herkesin kalbini biliyor ve herkesin kalbine göre verecektir.

Ayasofya’nın açılması sembol açısından önemli ama bu kadar haramı da örtbas edemez. Ayasofya açıldı diye bunca haramları, bunca haksızlıkları görmeyecek miyiz?"





0 Yorum

Yorum Yaz