• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca'dan, Cübbeli Ahmet’in ‘Atatürk’ü eleştirmek caiz değildir’ açıklamasına cevap!

Alparslan Hoca'dan, Cübbeli Ahmet’in ‘Atatürk’ü eleştirmek caiz değildir’ açıklamasına cevap!

Her Cuma akşamı yaptığı tefsir dersi sonrası halktan gelen soruları yanıtlayan Alparslan Hoca bu hafta, önceki gün sosyal medya hesabından Cübbeli Ahmet'e yönelik yaptığı reddiye hakkında açıklamada bulundu. "İslam dinine göre bir tek Allah ve Rasulü eleştirilemezken Cübbeli Ahmet neye dayanarak 'Atatürk hakkında konuşmak caiz değildir' diyor? Dikkat et, hakim güçlerin oyununa gelirsen başından önce şerefin gider!" ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca'dan, Cübbeli Ahmet’in ‘Atatürk’ü eleştirmek caiz değildir’ açıklamasına cevap!
17 Eki 2020 21:21:12

Cübbeli Ahmet Hakim Güçlere Yağcılık Yapıyor!

Önceki gün sosyal medya hesabından Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye reddiye veren Alparslan Kuytul Hoca, yaptığı Cuma tefsir dersi sonrası konuya ilişkin soruyu cevapladı. 

Alparslan Hoca: "İslam dinine göre, yanlışı olan herkes eleştirilebilir ancak Allah ve Rasulü hariçtir. Bunun dışında 'şunun, bunun aleyhinde konuşmak caiz değildir' demek boş laftır. Eleştiri, bazen ilmi delillere dayanan ve iyi niyetli olandır, aleyhte konuşmak ile bu yönden farklıdır. Ancak yine de ikisi de 'aleyhte konuşmak' demektir. 

Bazı kimseler kendilerini hakim güçlere sevdirebilmek için yağcılık yapmaktadır. Bu kadar yağcılığın sebebi, menfaatçilik mi, yoksa şantaj veya tehdit mi alıyor? Bilemiyor ama en iyi ihtimalle kendilerini birilerine sevdirmek istiyorlar. Hakim güçler, güçlerini gösterince buna karşı koyacak babayiğitler azdır. 

'Şerefini Kaybedersin, Başından Önce Şerefin Gider!'

Hakim güçlere karşı koymayı göze alamayanlar, dün söylediklerinin tam tersini söylemek zorunda kalırlar. Böylelerine tavsiyem; derin güçler bugüne kadar çok kişiyi sattılar, onların dostluğu yoktur! En ufak meselede araları açılsa gene yapacaklarını yaparlar. Sadece şerefini kaybedersin! Onların dediğini yapsan da, yapmasan da zarara uğrayacaksın. Bunların dostluğu yok! Başından önce şerefin gider!

Müslümanlar dik durmalıdır, gerekirse başını verir, şerefini vermez. Müslümanlar dik durur, yalnızca hakkı hakikati söyler, kendini kurtarmak için başkalarının imanlarını tehlikeye atacak sözler sarf etmez! 

Bu soruyu ona soran, her gün televizyonda boy gösteren profesör, kasten soruyor. Cübbelinin ağzıyla İslami camiayı kemalistleştirmek istiyorlar. Cübbeli çok da etkili bir insan değil aslında, birçok insan onun konuşmasını gülmek için izliyor, onu kullananların da pek bir yere varacakları yok" cümlelerini kaydetti.




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Osman Nuri Güzel 15 Kas 2020 13:55:29

    Ben ateistim, Cübbeli ağır saçmalamış. "Benim fikirlerimi de aşacak yeni nesiller ortaya çıkacaktır" diyen medeniyet tarikatı sürekli kendini yenileyen bir tarikattır, yarın birgün doğru bildiklerimiz değişebilir bunun hızınıa yetişmek lazım minvalinde sözler söyleyen bir kurucu idarenin fikirlerini, nasıl yaparsan yap, eleştirmeden nasıl aşarsın ki zaten. Ha bunu islamcıların yapabilecek kapasitede olmadığı hali hazırda islam dünyasından belli. Zira karnından çocuk, üstünden batı medeniyeti bombası eksik olmazken, ne bilimi ne ekonomisi var hiçbirinin. Yine de Atatürk kendisinin geçilmesini isteyen bir lider. Öyle olmasa 1936'da İnönü'yü defedip Atatürk'ün kendi projesi olan topraksız çiftçiyi topraklandırma reformuna karşı duran Celal Bayar'ı (Demokrat Partinin Cumhurbaşkanı olacak ilerde) niye İnönü yerine başbakan atasın, tek parti döneminde bile parti içi muhalefete şans veren enteresan bir şahsiyet kendisi ki daha önce de oluyor aynı durum zannediyorum 1928'de. Atatürk; İslamcı, liberal, komünist, demokrat hepi"m"izden ilerdeydi bizim de kendisini geçmemizi isterdi ki ben de eleştiririm hem de bir sürü konuda ama izanlı olmak lazım ergene avrat boşamak kolaydır. O dönem yerinde olmak isteyip da ingilize yaltaklanan da çoktu kim olduklarını biliyorsunuzdur eğer tarihi şahsiyetler konusunda cahilliğiniz yoksa. Tarih bilmek lazım, diğer islam ülkelerini bilmek lazım, Osmanlı'nın nasıl yıkıldığını çok çok çok iyi bilmek lazım. Onu, ayakları yere basarak, üstüne koyarak eleştirebilenlerden, bunlar şeriatçı olsalar dahi, toplumu refaha ulaştırabilecek sonuçlara sebep oldukları taktirde memnuniyet duyardı. Mesela ben aynı dönemde yaşasalardı Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi'ye duyduğu saygıyı Erbakan'a da duyacağına eminim, ama Erbakan'ın partisinden bir sürü insanın kellesinin gideceğini de bilmek Atatürk'ü acaba kötü bir insan yapar mı? Atatürk'ün 90'larda yaşasa alacağı kelleler kimler olurdu sizce ve bunlar Erbakan'dan sonra nasıl işler tuttu. Dedim ya ergene avrat boşamak kolaydır, başına gelince anlarsın tarih öyle olmasa nasıl olurdu sorusunu kimse bilemez. Türkiye Cumhuriyeti halkı müslüman olan ülkeler arasında refahı, gelişmişliği, prestiji en yüksek olan ülkey--di--. Soru: Niye öyleydi ve neden şimdi değil acaba?.. Daha az islam daha çok islam mı yoksa mesele zaten din meselesi değil medeniyet meselesi mi?


Yorum Yaz