Alparslan Hocanın Avukatından Dolandırıcılık İddiasına Tokat Gibi Cevaplar

Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural, nitelikli dolandırıcılık iddialarını yerle bir edecek çarpıcı cevaplar verdi.

Alparslan Hocanın Avukatından Dolandırıcılık İddiasına Tokat Gibi Cevaplar
20 Ağu 2019 22:06:06

Alparslan Hoca, 19 aydır "suç örgütü kurmak ve yönetmek" iddiaları ile haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Bu iddialardan dolayı 22 Ağustos'ta 3. duruşması gerçekleşecek. 

Tutuklu yargılandığı "suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlaması ise büyük bir hukuk garabeti ve insanlık suçu olarak yorumlanıyor.

Avukat Tural, Alparslan Hocanın tutukluluğuna verdiği itiraz dilekçesinde; dosyada yer alan nitelikli dolandırıcılık suçlamalarına dair çarpıcı noktalara yer verilerek Alparslan Kuytul Hocanın tahliyesi talep edildi.

Alparslan Kuytul Hoca ise dolandırıcılık iddiası hususunda mahkemede "Bana ne derseniz deyin ama dolandırıcı demeyecektiniz. Başıma kurşun sıksalardı daha az alçalırlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Tural'ın mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinin ilgili kısmı şu şekilde;

Müvekkil Alparslan Kuytul hakkında iddia konusu olan “NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK” suçuna ilişkin savunma;

1. Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için ortada mağdur olan bir kişinin, hileli davranışların ve elde edilen bir menfaatin olması gerekir. Ancak dava konusu olayda dolandırıldığını iddia eden bir kişi bile yoktur.

2. Masak raporu incelendiğinde görüleceği üzere müvekkilin hesap hareketlerinde ve malvarlığında hiçbir artış yoktur.

3. Bu suçlama daha çok vakıftan çıkan 315 bin TL’ye dayanmaktadır. Bu paranın makbuzlarının olduğu daha önceki duruşmalarda ifade edilmiş ve makbuzların fotokopileri mahkemeye sunulmuştur.

4. Şayet vakıf yöneticileri birilerini dolandırmış olsaydı vakfa yapılan operasyondan sonra bu kişilerin ortaya çıkıp şikayetçi olması gerekirdi. Ancak 16 aydır tek bir kişi dahi çıkıp da bu vakıf beni şu tarihte dolandırdı diye bir şikayette bulunmadı.

İlgili Haberler;

Siyasi Baskı Bir Kez Daha Haksız Tutukluluğun Devamına Karar Verdi!

Alparslan Hocanın Avukatından 10 Delille Furkan Vakfı Suç Örgütü Olabilir Mi?

Alparslan Kuytul'un Avukatından Tutukluluk Kararındaki Hukuksuzluklar



0 Yorum

Yorum Yaz