Alparslan Hocanın Telefonla Görüşme Hakkına Getirilen Yasak Kaldırıldı!

Alparslan Kuytul Hocaya getirilen, ailesiyle telefonda görüşme yasağı bir kez daha mahkeme kararı ile kaldırıldı. Karara rağmen telefon görüşmesi yapıp yapamayacağı ise merak konusu.

Alparslan Hocanın Telefonla Görüşme Hakkına Getirilen Yasak Kaldırıldı!
09 Ağu 2019 22:25:46

Yaklaşık 8 hafta önce Bolu F Tipi Cezaevi İdaresi tarafından getirilen telefon yasağı, intikal ettiği infaz hakimliğinin onayından geçmeyerek kaldırılmış ancak yasak devam ettirilmişti. Savcı itirazıyla ağır ceza mahkemesine intikal eden yasaklama bir kez daha kaldırıldı.

Son dakika gelişmesini Semra Kuytul Hocahanım twitter hesabından şu şekilde duyurdu:

Bildiğiniz üzere, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin "arkadaşlarım iyi bir İslam davetçisi olursa kurban keseceğim" sözü ile "silahlı terör örgütlerine talimat veriyor" gerekçesiyle telefon hakkı kısıtlanmış, itiraz dilekçemiz üzerine mahkeme bizi haklı bulup kısıtlamayı kaldırmıştı

Arama hakkında mahkeme kararı olmasına rağmen Cezaevi idaresi bu kararı hukuksuzca askıya aldı ve konu savcı itirazıyla birkez daha ağır ceza mahkemesine gönderilmişti. Bugün aldığım bilgiye göre mahkeme bir kez daha lehimizde hüküm verdi ve telefon hakkı kısıtlaması kaldırıldı.

Resim

Zaten gerekçe, gerekçe değildi.. O cümleyle silahlı terör örgütüne talimatı izah edebilen bir tane yetkili de yoktu.. Cümle talimat değil, silahlı terör örgütü kim? Hocaefendi silahlı terör örgütü ile yargılanmıyor. Her şey açıktı ama iki aydır telefonla görüşemiyoruz...

Aslında bu kararın cezaevine tebliği dün yapılmış görünüyor ve bugün telefon günü olduğu halde ara(ya)madı.. Bu da ayrı bir sıkıntı ama haftaya inşaallah daha başka bir engel yaratılmaz da (!) telefon görüşmesi gerçekleşir, takipte kalın..

Konu o kadar açık haksızlık o kadar görünürdü ki, bir kez daha yasak olmayan bir şey bize yasaklanmaya kalkıldı. Asıl gerekçeyi biz çok iyi biliyoruz ama o da YASAK değil YASAL BİR HAK! Yasal hakkımızı kullanmak da en tabi hakkımız!

Haftayı merakla bekliyorum ama şimdiden gözümüz aydın.. :) Adalete olan inancımızı bir nebze de olsa tazeleyen haberler bunlar.. Hamdolsun..


Siyaseten 546 gündür tutuklu yargılanan Alparslan Hocanın eşi Semra Kuytul Hocahanım tarafından sosyal medyada paylaşılan haftalık görüşmeleri, Alparslan Hocanın "arkadaşlarım iyi birer İslam davetçisi olursa kurban keseceğim" ifadesiyle 'silahlı terör örgüt üyelerine talimat kapsamına girdirilerek ses kayıtları hakkında süresiz kıstlama kararı almıştı.

Savcılık tarafından bir kez daha ağır ceza mahkemesine sunulan bu skandal karar hakkında mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, aileyle görüşmeye getirilen yasak kararını, yasa ve yönetmeliklere uygun verilmediği gerekçesiyle reddetti.

Alparslan Hocanın, kaldırılan yasak sonrası gelecek cuma ailesiyle görüşme yapıp yapamayacağı ise merak konusu. Daha önce mahkeme kararıyla görüşme yasağının kaldırılmasına rağmen yasak devam ettirilmiş ve Alparslan Hoca ailesiyle telefon görüşmesi yapamamıştı.

Ne Olmuştu ?

Tevhidi ve cesur söylemleri ile tanınan Alparslan Hoca, üzerine atılı suçlamalara ilişkin "Bana sus diyorlar, sumayacağım! Biat da etmeyeceğim!" İfadelerini kullanmıştı. Alparslan Hocayı susturma politikasına ek olarak ailesiyle telefon görüşmelerine de yasak getirilmişti.

Eşi Semra Kuytul Hocahanım tarafından sosyal medyada sevenleriyle paylaşılan ses kayıtları hakkında Bolu F Tipi Cezaevi süresiz kısıtlama kararı almıştı.

Cezaevi idaresi aldığı haksız karara gerekçe olarak "örgüt üyelerini yönlendirdiği" öne sürmüş Alparslan Hoca, "Soruşturma konusu olan konuşmamda sevenlerime talimat sayılabilecek bir cümle dahi yoktur."
şeklinde kendisini savunmuştu.

ZORLAMA GEREKÇE

Alparslan Hoca'nın ailesiyle telefon görüşmesine kısıtlama getiren karara gerekçe olarak sunulan cümle takipçilerini hayret ettirmişti.

Telefon konuşmasında "Talebelerim ateşli birer İslam davetçisine dönüşürse kurban keseceğim" diyen Aplarslan Hoca'nın bu sözü 'silahlı suç örgüte içerden talimat verme' kapsamına girdirilerek telefonla görüşme hakkı elinden alınmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz