Alparslan Kuytul davasında karar! Bir kez daha tutukluluğunun devamına karar verildi

'Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ iddialarıyla yargılandığı davada daha önce tahliye almasına rağmen siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Kuytul Hocanın bugün görülen duruşmasında bir kez daha tutukluğunun devamına karar verildi. Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün ise tahliyesine karar verildi.

Alparslan Kuytul davasında karar! Bir kez daha tutukluluğunun devamına karar verildi
06 Eyl 2019 14:47:58

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı davasının 4. Duruşması bugün görüldü. Alparslan Kuytul Hoca SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Alparslan Hocanın bugün görülen duruşmasında bir kez daha tutukluğunun devamına karar verildi. Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz'ün ise tahliyesine karar verildi. Duruşma 5 Aralık tarihine ertelendi.

Davanın 1. Duruşması 22 Ocak tarihinde görülmüştü. 3 gün süren mahkeme sonrası ise Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz tahliye edilerek serbest kalmışlardı. Mahkeme heyetinin verdiği tahliye kararı, duruşma savcısının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu saatler içinde bozularak, tutuklama kararı çıkarılmıştı. 

İddianamesinin bomboş olması ve Alparslan Hocanın üzerine atılı suçlamaların çökmesine rağmen bugün görülen mahkemede Alparslan Hocanın tutukluluğuna devam kararı verildi

2. duruşması ise 10 Mayıs Perşembe günü Adana Merkez Adliyesinde görüldü. Yüzbinlerin tahliye beklediği mahkemeden ise erteleme kararı çıktı. Mahkeme 22 Ağustos 2019 tarihine ertelenmişti.

3.Duruşması 22 Ağustos tarihinde görülmüş, mahkeme heyetine makbuzlar sunulmuş ve tanıklar dinlenmişti.

Yaşanan sürece rağmen Furkan Vakfına tekrar bağışta bulunup bulunmayacakları sorulan tanıklardan Ç. I. “Benim eski oturduğum mahalle terör nedeniyle sıkıntılı bir mahalleydi. Çocuklar uyuşturucu kullanır, eylem yapardı. Furkan Vakfı bu çocuklarla ilgilendi. Onların uyuşturucuya bulaşmalarını engelledi. Ben buna şahidim. Bugün de olsa yine ben bu bağışı yaparım.” Derken bir diğer tanık M. S. “Vakıftaki kişiler samimi kişiler. Parayı da zaten benden onlar istemedi ben kendim verdim.” Açıklamasında bulundu.

“İddianameye sürekli yeni iddialar giriliyor ama buna rağmen kanıtlanan hiçbir mesele bu iddianameden düşmüyor.”

Duruşmada bulunan Furkan Vakfı muhasibi Murat Temizkan da iddianamenin temelini oluşturan vakfın kasasından çıkan para hakkında konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kendilerine tahsis ettiği resmi makbuzlar dışında herhangi bir makbuz kullanmadıklarını dile getiren Temizkan, bu durumun daha önce mahkemeye teslim edilen makbuz fotokopileri ve tanıkların bazılarının bugün verdiği makbuzlarla da kanıtlandığını söyledi.

“Ben vakfın muhasibiyim. Söz konusu para benim evimden çıkmadı. Vakfın parası vakfın kasasından çıktı. Bundan daha doğal ne olabilir.” Diyen Temizkan konuşmasını “Furkan vakfı ve Alparslan Kuytul üzerinde bir itibarsızlaştırma operasyonu yapılmak isteniyor. İddianameye sürekli yeni iddialar giriliyor ama buna rağmen kanıtlanan hiçbir mesele bu iddianameden düşmüyor. Yaptığımız faaliyetlerin hepsi sosyal medyada yer almaktadır. Bu bizim şeffaflığımızın delilidir.” şeklinde sonlandırdı.

Ayrıntılar geliyor...



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Murat Çakar 06 Eyl 2019 18:08:33

    Gerçek hakkı söyleyene vurun bakalım kelepçeyi batılı hak,hakkı batıl gösterin bakalım nereye kadar.Suçu kanıtlayamıyorsunuz iftira atıyorsuz.Kendi demokrasinize bile saygınız yok.Size sonsuza dek cehennem

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ahmet kaya 06 Eyl 2019 17:41:24

    Böyle müslüman ülke olmaz olsun


Yorum Yaz