Alparslan Kuytul Hakkında Son Durum!

Son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri olan Alparslan Kuytul, 141 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılanıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ilgiyle takip edilen Alparslan Kuytul’ un son durumu ise herkesin merak ettiği bir konu. Peki, Alparslan Kuytul’ un son durumu nedir? Alparslan Kuytul hakkında gelişme var mı? Eşi Semra Kuytul aracılığıyla son dakika Alparslan Kuytul haberleri bu haberimizde...

Alparslan Kuytul Hakkında Son Durum!
29 Haz 2018 10:00:00

Alparslan Kuytul’un Son Durumu

Alparslan Kuytul, 30 Ocak’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı sürecinin ardından 08.02.2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece hukuksuz bir şekilde tutuklu yargılanmak üzere Bolu F tipi cezaevine gönderilmişti. 141 gündür tüm sevenlerinden ayrı bırakılan Alparslan Kuytul, aynı zamanda tecrit zulmüne de maruz bırakılıyor. Bir insanlık suçu olarak bilinen tecrit zulmüne maruz bırakılması ise her kesimden tepki almaya devam ediyor. Fakat Semra Kuytul aracılığıyla edindiğimiz son bilgilere göre; cezaevinin yaptığı ‘kısıtlama’ değişikliği sadece tepkilerin artmasına sebep oldu.

Alparslan Kuytul’a Hangi Hakları Verilmiyor?

Bolu F Tipi cezaevinde 3 kişilik koğuşta tek başına kalan Alparslan Kuytul hakkında edinilen bilgilere göre, henüz iddianame bile hazır olmadığı halde, delilsiz bir şekilde terör örgütü muamelesi görmeye devam ediyor.
Hiçbir suç tespit edilmediği halde diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma, TV kullanma, avukatlarıyla kısıtlamasız görüşme, mektup ve kitaplarına ulaşma gibi birçok haktan da mahrum bırakılmıştı.
Ailesi ve avukatlarınca yapılan itirazlar neticesinde aylar sonra TV kullanma hakkı verilmiş ve avukatlarıyla görüşme kısıtlaması kaldırılmıştı. Son bir aydır başka bir mahkûm ile bir saat olmak şartıyla hafta da üç gün görüşmesine izin veriliyordu. Ancak bu hakkının da elinden alındığı öğrenildi.

‘Kısıtlama’ Değişikliği

Alparslan Kuytul diğer mahkûmlardan farklı bir muamele görmeye devam ediyor. İtirazlar sonucu elde edilen bir kişi ile görüşme hakkı, haftada iki gün spora çıkma hakkıyla değiştirildi. Zaten uzun süre sonra verilen ve kısıtlı şartlar altında gerçekleşen bir hakkın başka bir hakla değiştirilmesi akıllarda birçok ‘adalet nerede’ sorusu bırakıyor. Hâlbuki diğer mahkûmlarla görüşmek de spora çıkmak da en başından itibaren verilmesi gereken hakları iken birinin alınıp, diğerinin verilmesi büyük bir hukuksuzluk olarak görülüyor.

Konu ile alakalı Semra Kuytul’un attığı tweetlerin tamamı ise şöyle;

-Alparslan Kuytul Hocaefendi, gözaltına bile alınmaması gerekirken tutuklu yargılanma kararıyla cezaevinde tutuluyor ve TECRİTTE!! 5 aydır tek başına.. Spor hakkı verilmedi, kütüphaneye çıkarılmıyor, sohbet grubuna dahil edilmedi. Yanına biri verilmiyor...

-Şimdiye kadar avukat hakkı da kısıtlıydı, ilk iki ay boyunca televizyon bile verilmedi. Mektubu elimize ulaştırılmadı. Verilen bir hak varsa çeke çeke zorla aldık.. Bir-iki aydır, bir kişi ile haftada üç gün günde bir saat görüşme hakkı verilmişti...

-Bu haftaki görüşte öğrendim ki o sohbet hakkı alınıp yerine haftada iki defa spor hakkı verilmiş! Hocamı bu duruma öfkeli gördüm. Bana şunları söyledi:"Spora çıkmak zaten hakkımdı, onu vermek için diğerini alıyorlar. Ben onlardan mallarını mı canlarını mı istiyorum.."

-"..ben onlardan mallarını mı canlarını mı istiyorum! Sadece herkese verdikleri gibi hakkımı istiyorum. Sanki mallarını yada canlarını istiyormuşum gibi sıkıyorlar. Zaten hapishanedeyim! Zaten sıkıntıdayım! Bir de böyle hayatımı zorlaştırıyorlar!!!"

-Üç gündür o öfkeli ve çakmak çakmak bakan gözleri ve içimi yakan bu sözleri aklımdan çıkmıyor! BURADA BÜYÜK BİR ZULÜM VAR! BU ZULME BİR AN EVVEL SON VERİLMELİ! ARTIK YETMEZ Mİ!


Şimdi Gözler Yetkililerde

Alparslan Kuytul’un talebe ve sevenleri dün tweeter’da bu haksız ve hukuksuz muamelenin biran evvel son bulması ve Alparslan Kuytul’un tahliyesi çağrısında bulundular. Her gün yapılan Alparslan Kuytul’a haklarının verilmesi ve tahliye çağrısına olumlu cevap bekleniyor.

 



7 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    İlyas sırma 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah z âlimleri kahru perişan etsin Allah Yardımcısı olsun

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Serap kılbaş 01 Oca 1970 02:00:00

    ALLAH CC yar ve yardimcisi olsun,kurtarsin..

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Filiz deroglu 01 Oca 1970 02:00:00

    Oy bile kullanmadiginiz demokrasisisteminden hak mi istiyorsunuz..bu nasil celiski

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    B.K. 01 Oca 1970 02:00:00

    Gercekten sucsuz yere yatiyorsan Allah.c.c.hu yardimcin olsun.amaa suclu yerede yatiyorsan o yerde cikarmasin.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Gönül Kızılkaya 01 Oca 1970 02:00:00

    Gerçekten müminlerin işi zor şeriatın olmadığı böyle bir dünyada rabbim mümin kullarına sabır versin imtihanlarımızı kolaylaştırsın inşaallah diyecek başka bişey yok dua edelim inşaallah Rabbimize sığınıcaz elbet feraha çıkaracak rabbim imanımızı sağlamlaştıracak Kuytul hoca hiç kafana takma üzülme inşaallah Allah kolaylığını verir verecek ferahlık verecek içinize yolunuza kaldığınız yerden devam edeceksiniz imtihanlardasınız imtihandayız Allah'a emanet olun inşaallah tüm mümin esaret altında olan kardeşlerimize Rabbim bir an önce çıkmayı esaretten kurtulmayı nasip etsin inşaallah dualar ederim inşaallah

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ersin Demirci 01 Oca 1970 02:00:00

    Rabbim sabır versin,zulmedenler hapis edince zulümleri bitmez ki,hak mı dediniz bunlar boş,seküler zihniyet her daim itidalden uzak kinci ve zalimliği ile haz duyma sapkınlığı ile ekabirliģini sergiler... zulümleri abat olunmuş mu hiç,Rabbimizin vaadi hak tır,Rabbim yâr ve yardımcınız olsun

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Adnan izol 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah kurtarsın


Yorum Yaz