Alparslan Kuytul Hoca: Anlaşılan O Ki Bir Peçe Düşmanlığı Var

Alparslan Kuytul Hoca, pandemi sürecinde peçeli bayanların maske takmadıkları gerekçesi ile yaşadıkları mağduriyetler hakkında konuştu. 'Anlaşılan o ki bir peçe düşmanlığı var' diyen Alparslan Hoca, yaşanılan mağduriyetlerin incelenmesi çağrısında bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca: Anlaşılan O Ki Bir Peçe Düşmanlığı Var
24 Eki 2020 19:04:42

Alparslan Kuytul Hoca, dün akşam tefsir dersinin ardından halktan gelen soruları yanıtladı. 

"Peçeli bayanların hastane, mağaza vb. yerlere girişlerinde "peçe maske yerine geçmez" denilerek alınmaması giderek yaygınlaşıyor. Pandemi bahanesiyle örtü düşmanlığı mı yapılıyor? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Alparslan Hoca, peçe düşmanlığına şu sözlerle dikkat çekti: 

"Birkaç olay yaşanmış. Bugün Adana Şehir Hastanesi'nde yaşanan olay; doktor Aysun Çakar Seyrek isimli bir bayan doktor, 'maske tak yoksa sana bakmam' diyor. Bir olay böyle. Bir diğer olayda da en sona bırakıyor. O da Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nde Doktor Sibel Tepecik ile yaşanmış. İsimlerini veriyorum. Nasılsa bunların bir amiri vardır. Bu olayı incelesinler. Nasıl böyle bir şey yaparlar? Kimseye bugüne kadar 'maskeni tak, peçe ile bakmam' denilmedi. Diğer doktorlar böyle bir şey demiyor. O zaman bu doktorun kendisinden kaynaklı bir problemi var. Anlaşılan bir peçe düşmanlığı var herhalde. Bu bayan doktor her kimse yetkililere ben buradan sesleniyorum: ‘’Bu bayan doktor, kendi kafasından yönetmenlik icat ediyor.’’

Peçenin Sağlık Bakanlığınca da maske yerine kabul edildiğini hatırlatan Alparslan Hoca, peçe sebebiyle mağduriyet yaşayan kadınlara da seslendi.

"Peçenin Maske Yerine Geçtiği İle İlgili Sağlık Bakanlığı’nın Açıklamaları Var"

"Hatırlarsanız piyasanın pahalı ve maskenin de az olduğu sırada Sağlık Bakanının kendisi ‘’herkes kendi evinde bez gibi bir şey bulsun maske yapsın.’’ demişti. Hatta televizyonda herhangi bir bezden maskenin nasıl dikileceği gösterdiler. Herhangi bir bez de maske olur yani. Bu çarşaf üstü de bir bez sonuçta, aynı görevi görüyor. Sağlık Bakanı bile bunu bu şekilde açıklamışken ‘istediğiniz bezden yapabilirsiniz’ demişken ve Türkiye'nin %90'ında peçe, maske yerine geçtiği kabul edilirken; nasıl oluyor da bu doktor hanımlar bu şekilde yapıyor? Birisi Adana Şehir Hastanesi’nde diğeri de Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nde. Nasıl oluyor da böyle davranıyorlar? Başörtüsüne, peçeye düşmanlığı açıkça bellidir. Peçeli bayan kardeşlerimiz böyle bir olayla karşılaştıkları zaman telefonlarını çıkarsınlar; kayda alsınlar, internete koysunlar. Böylelerini duyurmak lazım. Yetkililer de bu bayan doktorları ikaz etmeliler. Sen nasıl böyle bir şey yaparsın? 

'Bu da Doktorun Hastasına Saldırısıdır'

Peçeli olması hasebiyle hastasını muayene etmeyen doktorların, hastasına bir nevi saldırıda bulunmuş olduğunu belirten Alparslan Hoca, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadığının altını çizerek, hastalara yapılabilecek haksızlıklara da dikkat çekti

"Televizyonda sağlık çalışanlarına yapılan sözlü ya da fiili saldırılar konuşuluyor. Elbette onları da kınıyoruz ama bu da bir saldırıdır. Bu da doktorun, hastasına saldırısıdır; alay etmesidir, aşağılamasıdır, hakkını yemesidir. Her zaman hastalar mı suçludur? Hiç doktor suç işlemez mi? Niye bunları televizyonlara çıkartmazlar? İşte bu da doktorun suçudur."




0 Yorum

Yorum Yaz