Alparslan Kuytul Hoca Beyrut’taki Patlamayı Değerlendi

Alparslan Kuytul Hoca Beyrut’ta yaşanan patlamayı değerlendirirken bunun bir gözdağı olabileceğini ifade etti.

Alparslan Kuytul Hoca Beyrut’taki Patlamayı Değerlendi
07 Ağu 2020 23:57:02

Alparslan Hoca Cuma Tefsir dersi sonrası geçtiğimiz Salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan korkunç patlamayı değerlendirdi.

ABD başkanının da saldırı olarak isimlendirdiği patlamanın bir kazadan ziyade gözdağı olabileceğini dile getiren Alparslan Hoca, İsrail’in patlama için havai fişek gösterisi izledik tarzı açıklamaları ile saldırının arkasında olma ihtimallerini gösterdiklerini dile getirdi.

İsrail’in Lübnan devletinden ziyade Suriye ve İran tarafından desteklenen Lübnan Hizbullah’ından korktuğunu ve bu nedenle Hizbullah’a, Lübnan Devleti’ne ve İran’a gözdağı vermek için saldırmış olabileceğini düşünen Alparslan Hoca, "bu hususta konuşmak için konunun biraz daha açığa çıkması lazım", dedi.

Meydana gelen korkunç patlama sonucunda patlayıcı olarak da kullanılan amonyum nitratın bu kadar fazla miktarının bir arada bulunmasının ise tedbirsizlik olduğunu dile getirdi.

Alparslan Hoca'nın konuşmasının bir kısmı şu şekilde:

-Amerikan başkanı, #Beyrut'taki patlamanın bir saldırı olduğunu söyledi. Bir istihbarata dayanarak mı söyledi, yoksa siyaseten mi böyle konuşuyor bilemiyorum. Ancak böyle bir patlamanın saldırı olmadan olacağını zannetmiyorum.

-Tam bir intikam anlayışı ile yapıldığını, gözdağı vermek amaçlı olduğunu zannediyorum. İsrail'in yapmış olduğu açıklamalar da bu patlamadan memnun olduğunu göstermektedir.

-Adeta sevindiklerini ifade eden, dünya tarafından kınanması gereken cümleler sarf ettiler. Ne mal olduklarını bir kez daha gösterdiler ve bu saldırının arkasında olma ihtimallerinin yüksek olduğunu göstermiş oldular.




0 Yorum

Yorum Yaz