Alparslan Kuytul Hoca: Darbe bahanesi ile darbe yapmak istiyorlar

Alparslan Kuytul Hoca Sevda Noyan ve Fatih Tezcan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı” açıklamalarını değerlendirdi.

Alparslan Kuytul Hoca: Darbe bahanesi ile darbe yapmak istiyorlar
17 Mayıs 2020 15:40:02

Geçtiğimiz günlerde Sevda Noyan ve Fatih Tezcan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediğimizi tam yapamadık, listelerimiz hazır” şeklindeki açıklamaları gündem olmuş ve birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Cuma Hasbihali programında bu açıklamalar hakkındaki düşüncesi sorulan Alparslan Kuytul Hoca, “Böyle konuşanlar gerçek darbecilerden iki tokat yedikleri zaman Cumhurbaşkanına aleyhte konuşmaya başlarlar. Samimi bir dost hali değil. Bu işte bir iş var.” yorumunda bulundu.

Alparslan Hoca'nın açıklaması şu şekilde;

Darbe Bahanesi ile Darbe Yapmak İstiyorlar

Diyelim böyle bir darbe girişimi oldu sen onu ne hakla öldüreceksin. Bunlar bir sokak çatışması peşindeler sanki. Bir şeyler planlıyorlar. Darbenin her türlüsüne karşıyız ama ben bir darbe ihtimali görmüyorum. Bu darbe bahanesi ile darbe yapmak isteyen insan konuşması.

Öldürdüğü İnsan Sayısı İle Övünmek Sadistleşmektir

Ne demek 15 temmuzda az insan öldürdük içimizde kaldı. Bir insan öldürdüğü insan sayısı ile övünür mü? Bu sadistleşmektir. 

Bunlar Kanuna Uymuyor

Bu ne İslama göre ne de şimdiki kanunlara göre doğru bir konuşma değil. Senin devletinde mahkeme ile bile idam yok. Sen kimsin mahkemesiniz idam ediyorsun…

Bu Konuşmaların Amacı Başka

Sanki başka bir plan. Ben bunların Cumhurbaşkanının lehinde olduğuna inanmıyorum. Başka amaçlar için bu konuşmalar yaptırılıyor. Böyle konuşanlar gerçek darbecilerden iki tokat yedikleri zaman Cumhurbaşkanına aleyhte konuşmaya başlarlar. Samimi bir dost hali değil. Bu işte bir iş var. Şu konuşmaya bakan der ki demek ki Erdoğan böyle insanlar yetiştiriyor, böyle insanlara silah veriyor, bunları böyle konuşturtuyor. Bu Erdoğan’ın lehine mi aleyhine mi? Bir iş var. 

Bu Ülkede Kanunlar Sadece Muhalifler İçin mi?

Benim her konuşmama dava açanlar bu kadın herkesi öldüreceğiz diye açık açık söylüyor silahımız da hazır diyor. Kimse bu kadının ve böyle konuşanların evine baskın yapıp da silahı var mı diye kontrol etmiyor.

Hükümet taraftarı olanlara kanun yok mu?

Savcılar onlar hakkında soruşturma açmaz mı?

Emniyet onların evlerine şafak baskını yapmaz mı? 

Hazırlığımız var diyor. Demek evinde silah var. Neden basılmıyor?  

Kişi öldürebiliriz, ona göre mühimmatımız var diyor. Demek ki bir cephane hazırlamış. Bir soruşturma bile açılmıyor. 

Ülke ne hale gelmiş? 

Hükümetin istediği gibi konuşursanız size hiçbir soruşturma yapılmıyor. Eleştirirseniz suçunuz olmasa bile soruşturmalar ve zindanlarla cezalandırıyorlar.



0 Yorum

Yorum Yaz