Alparslan Kuytul Hoca Diyarbakır'da Yaşananlar Hakkında Konuştu

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından Diyarbakır'da yaşanan son olaylar hakkında değerlendirmede bulundu. Olayı çok yönlü değerlendiren Alparslan Hoca, 'o masum polisi öldürmek de katıl zanlısına işkence yapmak da lanetlenir, kınanır' dedi.

Alparslan Kuytul Hoca Diyarbakır'da Yaşananlar Hakkında Konuştu
06 Haz 2020 15:53:03

Her İkisi de Lanetlenecek Olaylardır

Diyarbakır'da dur ihtarına uymayıp polise kurşun sıkarak polis memurunun hayatını kaybetmesine sebep olan kişiye polislerin işkence etmesini değerlendiren Alparslan Hoca, her iki yapılanın da kınanacak bir davranış olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Polise kurşun sıkan, hiç bir günahı olmayan bir insanı öldüren elbette ki onun yaptığı lanetlenir, kınanır. Onu götürüp de kendini hakim yerine koyan hem hakim hem cellat rolüne soyunan emniyetçilerin yaptığı işkence de kınanır lanetlenir. "



Polis Hakim veya Cellat Değildir

Polisin hakim olmadığını, yargılama ve ceza verme makamında bulunmadığını belirten Alparslan Hoca, polis polisliğini yapmalı, kendini hakim cellat yerine koymamalı diyerek şunları söyledi: 

"Bu adam suç işlemiş, zaten bu kişiye hakim yakında ağır muhabbeti verecektir. Sen ne karışıyorsun? Sen polisliğini yap. Polis nereden ne zamandan beri böyle kendini hakim ve cellat yerine koymaya başladı?



Polis her istediğini dövecek mi? 

Polisin, yaptığı işkenceyi sosyal medyada paylaşmasına tepki gösteren Alparslan Hoca, işkence fotoğraflarının yayınlaması ile korku atmosferinin mi oluşturulmak istendiğini sordu

"Birde bu işkenceyi sosyal medyada paylaşıyorlar, adamı çırılçıplak yere uzatmışlar yanında cop görüntüleri.... Yani neler yaptık neler, anlayın demek istiyorlar. Simdi buna ne hakkın var senin? Her polis böyle istediğini dövecek mi sövecek mi? Bir gün devran değişir hepsinin hesabını verirsiniz.

"O polisi öldüreni de lanetlerim ona işkence yapanı da lanetlerim. Herkes kendi başına iş yapmaya kalkışmamalı."

HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz