Alparslan Kuytul Hoca: İçişleri Bakanlığı’nın vicdanına kalmışız

İçişleri Bakanlığı’na verilecek STK’lara kayyum atama yetkisi hakkında meclise sunulan teklifi değerlendiren Alparslan Kuytul Hoca, son yıllarda çıkartılan kanunlarla adım adım diktatörlüğe gidildiğini ve bunun sorumlusunun da bu düzenlemelere susanlar olduğunu dile getirdi.

Alparslan Kuytul Hoca: İçişleri Bakanlığı’nın vicdanına kalmışız
21 Ara 2020 21:02:08

Alparslan Kuytul Hoca “Gündeme İslami Bakış” programında AKP’li vekillerin meclise sunduğu İçişleri Bakanlığı’na STK, vakıf ve derneklere kayyım atama yetkisi teklifini değerlendirdi.

Türkiye hızla diktatörlüğe doğru götürülüyor

Son yıllarda adım adım ülkenin diktatörlüğe götürüldüğünü söylenen Alparslan Kuytul Hoca, bu sürecin ilk önce yıllarca beraber hareket edilen, sonrasında FETÖ damgası vurulan kurum ve kuruluşlara kayyum atanması ile başladığını, HDP belediyelerine atanan kayyumlarla devam ettiğini ve artık en sonunda STK, vakıf ve derneklere kayyum atamaya kadar dayandığını anlattı. 

Sonumuz Çin gibi olacak

Yıllardır devam eden mahkemelerde hala bir suç unsuru bulunmamasına rağmen kurucusu olduğu Furkan Vakfı’na da kayyum atandığını hatırlatan Alparslan Hoca, bu düzenleme ile diktatörlük yolunun iyice açıldığını ve Türkiye’nin Çin ve Suriye gibi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Yapılan düzenlemenin kabul edilmesi durumunda artık mahkemelere dahi gerek kalmadan İç İşleri Bakanlığı’nın müdahalesi ile dilenen yerlere kayyum atayabileceğini vurgulayarak “iyice polis devletine döndük” yorumunda bulundu. 

Diktatörlüğe işaret eden önceki düzenlemeler

Alparslan Hoca açıklamasında diktatörlüğe işaret eden evvelinde alınmış birkaç kararı misal verdi. Daha önce de “makul şüphe” gerekçesiyle polisin istediği kişiyi gözaltına almasının önünün açıldığını ve her yerde bulunabilecek basit maddelerle çocukların dahi yapabileceği molotofun verdiği zarara göre cezalandırılması yerine bulunması güç maddelerle yapılmış, onlarca kişinin ölümüne sebep olan bomba ile bir tutularak ceza verilmesini hatırlattı. 

“Dün molotofu bomba sayan kanun çıkartılırken konuşmadılar, makul şüphe kanunu çıkartılırken konuşmadılar. Bütün fabrikalara, gazetelere, televizyonlara, vakıflara, derneklere kayyum atanırken konuşmadılar, HDP belediyelerine Kayyum atanırken konuşmadılar. Şimdi mi konuşacaklar? Yine konuşmayacaklardır ve konuşmayanların yüzünden diktatörlük rahatlıkla kuruluyor. Yarın biz de Çin gibi Doğu Türkistan gibi Suriye gibi Beşar Esed rejimi gibi olursak sorumlusu bu konuşmayanlardır!”

HABER VİDEOSU:



0 Yorum

Yorum Yaz