• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hoca, İtalya’da Covid-19 Etkisi Üzerine Kur’an-ı Kerim Okutulmasını Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, İtalya’da Covid-19 Etkisi Üzerine Kur’an-ı Kerim Okutulmasını Değerlendirdi

İtalya’nın Capri şehri belediye başkanının korona virüsten korunmak amacıyla Kur’an okutmasını değerlendiren Alparslan Kuytul Hoca: “Kur’an-ı Kerim sadece zor zamanlarda okunmak için indirilmedi. Kur’an bir hayat kitabıdır keşke bu şekilde baksalar, bu şekilde okusalar daha hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul Hoca, İtalya’da Covid-19 Etkisi Üzerine Kur’an-ı Kerim Okutulmasını Değerlendirdi
26 Nis 2020 12:23:23

"Kur’an sadece zor zamanlarda okunmak için indirilmedi"

Covid-19’un etkisini had safhada yaşayan İtalya’da 13 Nisan’da gerçekleştirilen bir etkinlikte Müslümanlara moral amaçlı Kur’an-ı Kerim okutulmasını değerlendiren Alparslan Hoca, bir taraftan bu uygulamadan memnun olurken diğer taraftan da şunları söylemeden geçemeyeceğim diyerek şu sözleri kaydetti: “Kur’an-ı Kerim sadece zor zamanlarda okunmak için indirilmedi. Kur’an-ı Kerim ne mezarlıklarda okumak ne savaşta ne krizde ne de kıtlıkta ne de salgın hastalıklarda okumak için indirilmedi. Kur’an-ı Kerim bir hayat, bir medeniyet kitabıdır. Sadece moral bulmak için, psikolojik destek olsun diye okunmaz. Kur’an’a bu şekilde bakarlarsa daha hayırlı olur.”

"Müslümanlar bu belediye başkanından ders almalı”

Kur’an’ın yalnızca felaket anlarında okunması eleştiren Alparslan Hoca, Müslümanların gayrimüslim olan belediye başkanının bu hareketinden ders alması gerektiğini belirterek: “Burada camilere gitmek yasaklanıyor, İtalya’da bir belediye başkanı Kur’an okutuyor. Burada yatsı namazından sonra kısa bir dua yapıyorlar, onun içinde hep kriz, salgın hastalık ya da darbe olmasını bekliyorlar. Sanki camiler ve Kur’an-ı Kerim yalnızca böyle zamanlar için var! Hâlbuki biz Allah’a daima muhtacız, daima Allah’a yalvarmalıyız” ifadelerini kullandı. 

"Verilen musibetler Allah c.c. olan isyan sebebiyledir”

Kur’an-ı Kerim’i yalnızca kriz anlarında değil, hayatımızın her alanında esas almamız gerektiğini hatırlatan Alparslan Hoca, sadece salgın hastalıkların değil, ekonomik krizin, terörün, deprem, sel felaketlerinin de Allah c.c. tarafından verilen bela olduğunu söyleyerek: “Eğer Allah’a isyanlar olmasaydı, bu kadar günah olmasaydı, Allah dünyaya bu kadar bela vermezdi. Allah, insanların yaptıkları yüzünden sürekli olarak musibetler gönderiyor. İnsanlar meseleye bu yönden bakmalıdır çünkü Kur’an- Kerim Şûrâ suresi 30. Ayette; ‘Size isabet eden her musibet, ancak ellerinizin kazandığı dolayısıyladır, Allah çoğunu da affeder’ buyuruyor. Çoğu affediliyor ama buna rağmen yine de çok günah işlenmesi sebebiyle musibetler eksilmiyor, Rabbimize yönelmeli ve uykudan uyanmalıyız.” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz