Alparslan Kuytul Hoca, MHP'nin 'Askıda Ekmek Kampanyasını' Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, Devlet Bahçeli'nin talimatı ile yapılan askıda ekmek uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu uygulamanın mesajı açıktır diyen Alparslan Hoca, " iktidar ile MHP'nin arası açılıyor" ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul Hoca, MHP'nin 'Askıda Ekmek Kampanyasını' Değerlendirdi
24 Eki 2020 11:58:13

Alparslan Kuytul Hoca dün akşam tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Askıda ekmek uygulaması hakkında görüşü sorulan Alparslan Hoca, cevabına MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklamaları ile başladı:

"Bahçeli bununla ilgili açıklama yaptı; bu uygulamayı hükümeti eleştirmek, millet ekmek bulamıyor mesajı vermek için yapmadık. 'Sadece böylesi bir yardımlaşma bizim tarihimizde vardır onu canlandırmak istedik' manasında cümleler söyledi. Hatta Bahçeli, ' MHP, bu ekmek meselesi ile hükümeti zor duruma düşürüyor' diyenlere de çok sert cevaplar verdi."

Bahçeli'nin 'askıda ekmek kampanyasında mesaj yok' açıklamaları üzerine konuyu değerlendiren Alparslan Hoca, bu uygulamanın siyasi mesaj içerikli olduğunu, halkın ve iktidarın da bu şekilde anladığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Evet, tarihimizde elbette yardımlaşma vardır. Böyle uygulamalar yapılabilir bunda da bir sıkıntı yok. Ama gerçekten de bunun siyasi bir mesajı yok mudur? Yani devlet Bahçeli gibi tecrübeli bir siyasetçinin bunun ne manaya geleceğini bilmemesini, tahmin edemiyorum. 

Bahçeli, her ne kadar ben onu kastetmedim sırf yardımlaşma anlayışını canlandırmak istedim dese de halkın bunun böyle anlamadığı meydandadır. Bir siyasetçinin bunu düşünmemesi de düşünülemez." 

AKP ve MHP arasında birtakım sorunlar olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu belirten Alparslan Hoca, kampanyanın mesaj içerikli anlaşılması hususunda şunları söyledi:

"Zaten alttan alta AKP ile MHP arasında birtakım sorunlar olduğunu bilinmektedir. AKP'li yetkililerin de bu ekmek meselesine çok rahatsız olduğu televizyonlarda da konuşulmaktadır. Demek ki onlarda bunu böyle anlamışlardır. Hükümete bir protesto ve halkı hükümetin aleyhinde kışkırtmak yada böyle bir propaganda yapmak gibi anlamışlardır. AKP'lilerin de böyle anlaması gösteriyor ki demek aralarında bir şeyler var ve onlar bunu sadece bir dayanışma örneği olarak anlamıyorlar. Bunun bir mesaj olduğunu anlıyorlar."

MHP'nin benzeri bir uygulamayı 2012 yılında da yaptıklarını açıklamasına da değinen Alparslan Hoca, şu hususlara dikkat çekti:

"Bahçeli, 2012 yılında da böyle bir şey yapmıştı diyor. 2012 yılında yapmış olabilirsiniz. Samsun'un adını kimsenin bilmediği küçük bir ilçesinde ve hükümetle karşı karşıya olduğunuz zaman. O yıllarda tabi ki böyle bir şey yapabilirsiniz. Zaten karşı karşıyaydınız. Ama şimdi Samsun'un bir ilçesinde değil. Ankara'nın göbeğinde en lüks semtinde Çankaya' da bunu yapıyorsunuz. Bu ne demek? Çankaya'da bile fakirler varsa böyle o askıdan ekmekleri alıp evine götürecek insanlar varsa artık Türkiye'nin geri kalanını siz hesap edin. Mesaj budur. Neden Çankaya?

Çankaya Türkiye'nin en zengin ilçelerinden biri. Bu Samsunun kimsenin adını bilmediği bir ilçesinde yapmaya benzemez. O zaman gayet normaldi muhaliftiniz yapabilirsiniz. Şimdi berabersiniz bunu yapmanız hükümet cenahından da olumlu karşılanmamıştır halkta gerekeni anlamıştır. Bence bunun manası gayet açıktır."

İslam'da yardımların elbette dağıtılabileceğini ama bunu bir partinin yapmasının farklı olduğunu belirten Alparslan Hoca, AKP ve MHP ittifakının çatırdamaya başladığını söyledi:

"Sanıyorum ki artık MHP-AKP ittifakının son zamanları yaklaşıyor. İttifak çatırdıyor çok belli etmiyorlar. Şimdilik sistemin oturması için MHP idare ediyor sabrediyor AKP'ye. AKP'de MHP'ye sabrediyor sistemin oturması için . Ama sistemde bir türlü oturacağı yok. Demek ki bünyeye uygun değil. Oturmuyor bu sistem eninde sonunda AKP'den de sistemden de herhalde vazgeçecekler. Bence buda bunun ilk adımı gibi . Aralarının yavaş yavaş açıldığının göstergesi olduğunu zannediyorum." 




0 Yorum

Yorum Yaz