Alparslan Kuytul Hoca'dan İdlib Yorumu

Alparslan Kuytul Hoca, dün akşam yaptığı dersin ardından İdlib'te verilen şehitler ve Suriye politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Alparslan Hoca, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan İdlib Yorumu
29 Şub 2020 19:39:48

Alparslan Kuytul Hoca dün akşam canlı yayınlanan "3 Ayların Önemi" adlı dersin ardından İdlib'te yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına "Öncelikle Müslüman askerlerimize Allah rahmet eylesin. Bir taraftan şehadet bir mertebe olsa da bir taraftan da insanları üzen bir olaydır." diyerek başlayan Alparslan Hoca, iki yıl önce Suriye'ye girildiğinde iyi niyetli bir ikazda bulunduğunu ve Türkiye'yi tuzağa çekiyor olabileceklerini söylediğini bu sebeple hapse atıldığını hatırlattı.

"Artık şehitler geliyor bugün geçmiş konuşmalarımızı tekrar tekrar gündeme getirmenin zamanı değil ama bir başka tuzak olabilir" diyen Alparslan Hoca şu ifadeleri kullandı:

"Bu Saldırının Rusya'dan Habersiz Yapıldığına Kim İnanır"

Sonuçta Türkiye ve Suriye savaşa doğru gidiyor. 8- 9 sene evvel bu yanlış iş başladı, izlenen politika 9 yıldır yanlış. Zalimin zalimliğini konuşmaya değmez, Beşşar'ın kendisi de babası da zalimdi, herkesin bildiği bir mesele ancak bu zalim tek değil, zalimi destekleyen büyük destekler var. Başta Rusya ve Çin olmak üzere. Şimdi kim inanır bu saldırıyı Beşşar Esed'in yaptığına, Rusya'dan habersiz yaptığına kim inanır?

"KEŞKE GÜCÜMÜZ OLSA DA RUSYA'YI SİLİP SÜPÜRSEK"

İnterneti dünden itibaren kapattılar, bugün herhalde tekrar açılmış, kapanmadan evvelki bazı haberlerde, doğru mu bilmiyorum; Türk füzelerinin Rus uçağını düşürdüğüne dair bir haber çıkmış,ne kadar doğru bilemiyorum. Eğer böyle bir şey varsa Rusya bu yüzden Beşşar Esed'e talimat vermiş olabilir. İnşallah o haber yanlıştır, yani daha evvel yapılan Rus uçağının düşürülmesi yanlışı inşallah bir kez daha yapılmamıştır.

Elbette ki Rusya'nın İdlibi bombalaması alçaklıktır zalimliktir bunda şüphe yok ama maalesef gücünüz yok. Yani gücünüze göre davranmanız gerekiyor. Yoksa keşke gücümüz olsa da Rusya'yı silsek süpürsek ama gücün yok gücüne göre davranman lazım. Rusya'dan böyle bir resmi açıklama duymadım ama belki de bir takım ilişkileri devam ettirmek için görmezden gelmiş olabilirler bilemiyorum ve bizzat kendileri yapmayıp Suriye devletine yaptırmış olabilirler.

"Avrasyacıların Bayram Ettiği Günler Bitecek Gibi"

Türkiye, Amerika ve Avrupa ile arayı bozup Rusya ve Çin'e yaklaştı. Bu projeyi de Vatan Partisi ile birlikte gerçekleştirdi. Öyle zannediyorum ki şu anda artık o proje rafa kalktı, Avrasyacıların herhalde o bayram ettikleri günler yakında bitecek gibi görünüyor.

"Rusya Vekâlet Savaşına Devam Ediyor"

Bu kadar olaydan sonra artık Türkiye ve Rusya ilişkilerinin güzel olacağına ihtimal vermiyorum çünkü çok sayıda asker öldü ve Rusya'nın da Beşşar esed'i desteklediği ve ona aslında talimatta verdiğini Türk devleti gayet iyi bilmektedir. Rusya doğrudan doğruya savaşmıyor, vekalet savaşları denilen savaşları yapıyor.

"TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNİN HEMEN HEMEN BİTME NOKTASINA GELDİĞİNİ GÖSTERİR"

Arkasında Rusya, İran, Çin gibi devletler olmadıkça Beşşar Esed böyle bir saldırıyı göze alamaz. Türk ordusunun gücü ile Suriye ordusunun gücü arasında çok büyük bir fark var, böyle bir şeyi göze alamaz. Daha ay bitmeden daha Türk ordusu saldırıya geçmeden onlar saldırdığına göre demek ki büyük bir güvence almışlar Rusya'dan. Artık Türk-Rus ilişkilerinin hemen hemen bitme noktasına gelindiğini gösterir. Her ne kadar şu anda Türk yetkililer de Rus yetkililer de açıkça birbirine ağır laflar söylemiyorlarsa da, dokundurmaya başladılar.

"Türkiye ve Rusya Birbirine Zaten Güvenmiyordu"

Demek ki Rusya Türkiye ile bu ilişkiyi devam ettirmek istemiyor, bakın zaten daha geçenlerde domatesleri tekrar gönderdi. Aslında Rusya hiçbir zaman Türkiye'ye güvenmedi.Türkiye'nin dostlarının ve düşmanlarının sık sık değiştiğini biliyor. Akşam dostumuz -sabah düşmanımız, akşam düşmanımız-sabah dostumuz, Rusya Türkiye'nin dış politikasında böyle sürekli bir dalgalanma olduğunun farkında ve onların uçağını düşürdüğümüzü de unutmuş değil sadece unutmuş gibi davranıyor.

"Rusya Amerika ile Anlaşıp Türkiye'yi Satabilir"

Türkiye'nin ne Rusya ile ne de ABD ile stratejik müttefik olamayacağını söyleyen Alparslan Hoca, Beşar Esad zaliminin arkasında destekçiler olduğu müddetçe savaşla gönderilmeyeceğini ve birlik beraberliğin önemli olduğunu ancak dikkatli siyasi adımlar izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasında son olarak sınır kapılarının açılması meselesine yer veren Alparslan Hoca;

"Sınır Kapılarını Açmak Çözüm Değil"

"Türkiye şu anda İdlip'den yola çıkan Suriyelileri Avrupa'ya göndermek ile tehdit ediyor. Bunlar çözüm değil, adam almayacak ki. Tampon bölgede bu insanlar beklemek zorunda kalacaklar. Bu insanlar orada aç susuz ölüme mi terk edilecek? Yine dönecekler Türkiye'ye gelecekler, Türkiye'de yine bunları almak zorunda kalacak. Biz onlar kadar vicdansız olamayız ki. Kaç kişi gidecek ki o şişme botlarla? Yunanistan şişme botlara ateş ediyor, havası iniyor ve boğuluyorlar. Türkiye'ye nasıl böyle bir şeye razı olabilir Botlarla mı göndereceksiniz siz insanları? Ölürlerse ne olacak? Ki zaten çokları öldü bugüne kadar bir kaç bin kişi denizde boğuldu. Bu olaylar çok daha fazla artar, bu siyaset Avrupa'ya bir göz dağı verme adına yapılıyor anlıyoruz da fakat karşında devletler var onlar çocuk değil. Bunu sırf göz dağı için yaptığını anlamıyor mu? Bunun gerisinin gelemeyeceğini, bununla bir yere varılamayacağını, bu işi sürdürmenin mümkün olmadığını onlar anlamıyor mu? Anlıyorlar..." ifadelerini kullandı



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Allihan 06 Mar 2020 17:43:32

    Hoca doğru okumuş, akp işinin bittiğini düşman ilan edip yok etmeye çalışır, sira perincek ve ekibinde


Yorum Yaz