Alparslan Kuytul Hoca'dan Osman Kavala yorumu: Yargı tamamen berbat bir duruma geldi

Alparslan Kuytul Hoca, kendisine yöneltilen soru üzerine Osman Kavala'nın beraat ettikten sonra tekrar tutuklanması hakkında konuştu. Kavala'yı tanımadığını söyleyen Alparslan Hoca, “Ancak yaşanan bu olaylar yargının tamamen siyasallaştığını ve berbatlaştığını gösteriyor." dedi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Osman Kavala yorumu: Yargı tamamen berbat bir duruma geldi
09 Mar 2020 19:12:18

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"Osman Kavala'nın gezi olaylarının finansörü olduğu iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etmesini ancak 15 Temmuz ile ilgili başka bir dosyadan tekrar tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Alparslan Hoca, "Osman Kavala kimdir, tanımıyorum. Suçu var mı yok mu onu da bilmiyorum. Ama bu ülkede çok fazla insanın, çok aydının suçsuz yere hapislerde yattığını biliyorum. Yargının tamamen siyasilerin ve derin devletin emrinde olduğunu da biliyorum. " dedi.

Artık Güvenimizi Kaybettik

Kesin karar ortaya çıkmadıktan sonra ne medyaya ne mahkeme kararlarına ne de hükümetin suçladığı insanların suçlarına inanmadığını belirten Alparslan Hoca, "inanmıyorum çünkü artık güvenimizi kaybettik. Bu saatten sonra daha ne derlerse desinler.

İster Osman Kavala ister Ahmet Kavala. O kadar çok insana iftira attılar ki artık yargı güvenini tümden kaybetmiş durumdadır" ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca'nın soruya verdiği cevap şu şekilde:

Yargı Bağımsız da Değil, Tarafsız da Değil!

Dünyada böyle bir devlet düşünün, Cumhurbaşkanı çıkacak ‘Onu serbest bırakacaklardı biz müdahale ettik ve tekrar tutuklattık’ diyecek. Dünyada böyle bir devlet var mı? Açıkça ben emrettim diyor. Yani bu nasıl adalet? Adil, bağımsız yargı nasıl oluyor? 

Ben suçu var mı yok mu bilmiyorum ama sonuçta bu ne Cumhurbaşkanın vereceği bir karardır ne de bakanların vereceği bir karardır. Benim bildiğim budur. Suçsuzdur da diyemem ama çok insana iftira atıldığına şahidim. O yüzden suçlu olduğuna da inanmam, suçsuz da diyemem. Ama nasıl olur da bir devlette, devletin başındakiler yargıya böyle açıkça müdahale eder ve bunu da açıkça söyler. Böyle bir ülkede yargıçlar nasıl bağımsız düşünecekler ve bağımsız karar verecekler? Türkiye'nin hali…

Türkiye'nin Hali Bu

Bir fıkra anlatılır; “Bir mahkemede Hâkim Bey kararı açıklamadan önce beklerken, ‘Hâkim Bey kararı bekliyoruz’ demişler. Bu sırada halk bekliyor, avukatlar bekliyor, sanıklar bekliyor. Hâkim Bey: ‘Biz de bekliyoruz’ demiş.” Yani Türkiye'nin hali bu. 

Bir hakim kazara bir emir gelmeden karar verse, sen misin bu kararı veren? Gel bakayım… Hemen soruşturma açılıyor. Hâkim iken birden mahkûm oluyor. Ama lafa geldiği zaman Türk yargısı bağımsızdır. Bunu siz çocuklara anlatın. Biz bunu yaşadık. Yargı bağımsız da değil, tarafsız da değil. Her şeyde meydanda…



0 Yorum

Yorum Yaz