Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin 8 Kasım Öncesi Son Açık Görüş Günü

Doğruları korkusuzca söylemesiyle tanınan ve 271 gündür Bolu cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bugün 8 Kasım öncesi son açık görüş günüydü. Destek olmak amaçlı Bolu’ya giden sevenleri ise şehre alınmadı. İşte ayrıntılar;

Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin 8 Kasım Öncesi Son Açık Görüş Günü
06 Kas 2018 14:41:48

Mahkeme Öncesi Son Açık Görüş

Tevhid davasının savunucusu ve doğruları korkusuzca söylemesiyle tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi 9,5 aydır Bolu’da büyük bir hukuksuzlukla tecritte tutuluyor. Her hafta salı günü ise ailesi bir saatlik görüş hakkı için uzun süren saatler sonrası Bolu’ya gidiyor. Bu Salı ise 8 Kasım’da gerçekleşecek olan mahkeme öncesi Alparslan Kuytul için son açık görüş günüydü. Yaklaşık 10 aydır aile ve sevenlerinden uzak bırakılan Hocaefendi, bugünkü bir saatlik açık görüş hakkıyla çocuklarına sarılabilme imkânı buldu.

Eşi Semra Kuytul Hocahanım'ın açık görüş sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde;


Sevenleri Yalnız Bırakmıyor

Furkan gönüllüleri ise Alparslan Kuytul’un ailesine destek olmak ve Hocaefendi ile aynı atmosferi paylaşabilmek adına Bolu cezaevi önüne her hafta ziyarete gidiyor. Geçtiğimiz hafta yüzlerce gönüllü, Bolu’ya akın etmiş, destek ve selamlarını Alparslan Kuytul Hocafendi’ye iletmişlerdi. Ellerinde gül ve karanfillerle Bolu cezaevi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi cezaevi duvarlarını güllerle donatarak slogan ve tekbirler getirmiş ve sonradan edinilen bilgiye göre seslerini Alparslan Kuytul Hocaefendi’ ye ulaştırabilmişlerdi.

Hukuksuz Engel

Ancak bu hafta cezaevi önüne gitmek isteyen gönüllülerinin seyahat etme hak ve hürriyetleri kısıtlanarak şehre alınmadı. Ayrıca saatlerce bekletilen bayan erkek onlarca vatandaşa yol kenarında üst araması yapıldığı da öğrenildi. Valilik tarafından Bolu’ya girişiniz yasaklandı denilerek temel hakları kısıtlanan vatandaşlar, valiliğin dahi ciddi bir tehlike olmadan böyle bir kısıtlamaya gidemeyeceğini söyleyerek yazılı belge göstermelerini istediler.

Sevenlerinden Tam Destek

Furkan gönüllülerinin Bolu’ya alınmamaları sosyal medyada binlerce kişinin tepkisine neden oldu. Sosyal medya üzerinden mağdur edilen vatandaşlara desteklerini ileten sosyal medya kullanıcıları, 8 Kasım’da gerçekleşecek olan mahkemeden tahliye ile beraber beraat istediklerini ilettiler.



0 Yorum

Yorum Yaz