Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Savunmasındaki Çarpıcı Nokta!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım'da terör propagandası suçlamasıyla çıkarıldığı ve tahliye edildiği mahkemedeki savunmasında, kendisine ve Furkan Vakfına yapılan zulmün asıl sebebini gözler önüne serdi. İşte savunma metnindeki o çarpıcı kısım;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Savunmasındaki Çarpıcı Nokta!
10 Kas 2018 18:05:08

Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım’da çıkarıldığı mahkemede dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 273 gün sonra ilk kez hâkim karşısında konuşan Hocaefendi, yapılan tüm zulüm ve haksızlıkların asıl sebebini açıkladı. “Asıl sebep; iddianamenin 18. sayfasında yazan cümlede gizlidir” şeklinde açıklamada bulunan Hocaefendi’nin savunma metninde yer alan ilgili kısım şu şekilde;

“Bu iddianameyi hazırlayanlar, perde arasındaki güçlerin ne kadar kötü niyetli olduklarını gösteriyorlar, bir insana bu kadar mı alçakça davranılır, ben bunlara ne yaptım?


Bu olayların başımıza gelmesinin asıl nedeni iddianamenin 18. sayfasında vakfımızın amacının bir “İslam medeniyeti kurmak” olduğu şeklinde gösterilen cümlede gizlidir.

Ben Müslüman bir hocayım, elbette peygamberimin medeniyetinden bahsedeceğim. Kur’an’ın, peygamberin medeniyetinin üstünde bir medeniyet mi vardır? Bundan ötürü ve hükümeti tenkit ettiğimden ötürü bana bunlar maruz görülmüştür, hükümet politikalarını eleştirmem bir suç değildir”


Alparslan Kuytul Hocaefendi savunmasına şu sözlerle son verdi;


“Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum, son olarak bana bu zulmü yapanlara hakkımı helal etmiyorum, Allah'a havale ediyorum, 9 aydan beri tek başıma hücrede kalmaktayım, bu süreçte beni destekleyen aileme, arkadaşlarıma, insanlara, avukatlarıma ve varsa diğer kişilere de ayrıca teşekkür ediyorum, sessiz kalanları da Allah'a havale ediyorum”



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ömer islam 11 Kas 2018 06:00:00

    Yazık!rn sokaklarda caniler kol gezerkenrnDini anlatanlar...rn iktidarımızda içerde olmaları çok ağırıma gidiyor...rnYanlış yapıyorsam eleştirmem kadar doğal bi şey varmı?


Yorum Yaz