Alparslan Kuytul İddianamesini Hazırlayan Savcı Hakkında İlk Kez Konuştu!

274 gündür haksızca cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 8 Kasım'da “terör propagandası” suçlamasıyla çıkarıldığı ve tahliye edildiği mahkemedeki savunmasında YARGISIZ İNFAZA uğradığını, kendilerine bir kumpas kurulduğu, savcının hazırladığı iddianamenin kötü niyetli olduğunu bir bir açıklayarak gerçekleri gözler önüne serdi. İşte okuyanı şok eden o gerçekler;

Alparslan Kuytul İddianamesini Hazırlayan Savcı Hakkında İlk Kez Konuştu!
10 Kas 2018 23:46:34

Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım'da terör propagandası suçlamasıyla çıkarıldığı ve tahliye edildiği mahkemedeki savunmasında kendisine ve arkadaşlarına karşı yapılan usulsüzlükleri anlattı. Türkiye’nin İlk kez bizzat kendisinden duyduğu bu gerçekler Furkan Haber aracılığıyla sizlerle…

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım’da 11. Ağır Ceza Mahkemesinde, Bolu F Tipi cezaevinden SEGBİS Yöntemiyle Yaptığı Savunma Metninin İlgili Kısmı;

 

SAVCININ HAZIRLADIĞI İLK İDDİANAMEYLE SONRAKİ İDDİANAME AYNI DEĞİLDİR!

Benim yargılamaya konu videolarda ne söylediğimin anlaşılabilmesi için önceki videolarımın da incelenmesi gerekmektedir, Savcılık makamı tarafından bu yapılmamıştır. Savcının ilk iddianamesiyle sonraki iddianame aynı değildir.

Bunu Mahkemede de ispat etmiştim, hâkim bey bana terör örgütü üyeliğinden suçlanıyorsunuz dedi, hatta 4 tane terör örgütünden.  Hâlbuki Emniyette bana verilen kâğıtta böyle yazmıyordu, sadece örgüt propagandası yazıyordu, ancak Mahkemede başka bir şeyden itham edildim. Gerek Emniyette verdiğim ifade, gerekse Sulh Ceza da verdiğim ifademde bazı bölümleri okumak istiyorum.

 

YARGISIZ İNFAZA TABİ TUTULDUM

Ben aslında yargısız infaza tabi tutuldum, bu 6 konuşmadan ötürü ben mahkûm edildiysem, bunların bana sorulması gerekirdi, bunlar bana sorulmadan tutuklama kararı verilmiştir. Bana bahsedilen 4 terör örgütünün hangileri olduğunu dahi bilmiyorum, hâkim hiçbir şey söylemeden ben tahmine dayalı DAEŞ olabileceğini söyledim, ancak DAEŞ'in beni ölümle tehdit ettiğini söyledim. Eğer PKK ise onlarla ilgili çok defa konuştum, bu nedenle de tehdit altına alındık, o zamanki Sulh Ceza Hâkimi bana hiçbir şey söylemedi.  Suçlamaları açıkça anlatıp savunma yap demedi, sadece ben tahminlere dayalı olarak savunma yaptım.  Bahsettiğiniz örgüt FETÖ ise 35 yılda kaç defa tehdit ettiklerini hatırlamıyorum, benim bu örgütlerle suçlanmam akıl kârı değildir, ben bu savunmaları da tahminen yaptım.

 

10 GÜN EMNİYETTE KALDIM, İFADEMİ SON GECE ALDILAR

Biz Emniyet'te 10 gün yattık, son gün ifademizi aldılar, bize bir kumpas yapıldığını düşünüyorum.  Zira ifademiz gece 12'de alınmaya başlandı. Bir sonraki gün öğlen Mahkemeye çıkartıldık, iki saatte dosyanın incelenmesi, ifadelerinin incelenmesi mümkün değildir, sonrasında tutuklandık.

 

BENİ TUTUKLADIKLARI İDDİALARLA İLGİLİ BİR KELİME SORMADILAR

Afrin ile ilgili Suruç ile ilgili bana bir kelime sormadılar, ancak beni bu iddialardan ötürü tutuklamıştır.  Konuşmalar siyasi konuşmalardır, savcının lehte ve aleyhte olan tüm delilleri toplaması gerekirken, bu deliller toplanmamıştır. Bir insana suçlama yapılabilmesi için bütünlük kavramıyla irdelenmesi gerekmektedir.

 

KIRPILMIŞ VİDEOLAR SAVCILIK TARAFINDAN DELİL OLARAK DOSYAMA KONULDU

Kısmi konuşmalarım alınarak suçlama yapılmamalıdır. Geçmişteki konuşmalarım da incelenmemiştir.  Ben FETÖ, PKK, DAEŞ aleyhine yapmış olduğum konuşmalarımı Savcıya sundum, ancak incelemeye niyeti olmadığı gördüm, bunlara bakmadı, okumadı ve iddianameye koymamıştır.  Suçlamaya konu konuşmalarım kırpılmış şekilde delil olarak gösterilmiştir, darbeyi reddettiğim, terörü lanetlediğim yerler özellikle dosyaya alınmamıştır, buna iyi niyetle bakmak mümkün değildir.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETTEN DAHA AĞIR, BU İNSANLIK MIDIR?

Burada 9 aydır tek başıma hücrede kalıyorum, bu insanlık mıdır?  PKK'lılara yapmadıklarını bana yapıyorlar. Ağırlaştırılmış müebbet alan kişiler benim komşularımdır, ben bunlara ne yapmışım ki ağırlaştırılmış müebbetten daha ağır bir ceza verilmektedir? Furkan vakfının ve şahsımın hiçbir terör örgütü ile bağlantımın olmadığına dair muhtelif Emniyet Müdürlükleri tarafından oluşturulan raporlar mevcuttur.

 

SAVCI, KANLI BIÇAKLI DÖRT ÖRGÜTÜNE ÜYE OLDUĞUMU İDDİA ETTİ, BU NORMAL Mİ?

Savcı bey benimle ilgili 4 örgütten bahsetti, bu örgütle birbirleriyle kanlı bıçaklı düşmandır, bu normal mi? Bu savcı bana bunu yaptı, 4 örgüte üye olduğumu iddia etti. Emniyet bana gelerek DAEŞ'in beni ölümle tehdit ettiğini söylediler, ben bunları söyleyince savcı 2 örgüte indirmiştir, bunlara da üyelik değil de yardım suçlaması yapmıştır, iddialara ilişkin yapılan araştırmalar kötü niyetlidir.  Hem FETÖ'ye üye olup, hem PKK'ya üye olmak normal mi, DAEŞ bunu kabul eder mi, Savcılığın işini kötü yaptığını anlatmaya çalışıyorum.

 

BANA BU ZULMÜ YAPANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum, son olarak bana bu zulmü yapanlara hakkımı helal etmiyorum, Allah'a havale ediyorum, 9 aydan beri tek başıma hücrede kalmaktayım, bu süreçte beni destekleyen aileme, arkadaşlarıma, insanlara, avukatlarıma ve varsa diğer kişilere de ayrıca teşekkür ediyorum, sessiz kalanları da Allah'a havale ediyorum.

Alparslan Kuytul Hocaefendi – 08.11.2018 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Zerniyar Daşbulak 11 Kas 2018 03:29:00

    Müslüman bir ülkede müslümanın eliyle müslümanlara zulmedebiliyor,biz bu haksızlığı alemlerin RABBİ olan Allah'a havale ediyoruz.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    İsa Göker 01 Oca 1970 02:00:00

    Kuran Tevbe suresi 105.ayet:De ki: (Yapacağınızı) yapın! Amelinizi Allah da Rasul’ü de mü’minler de görecektir. Sonra görüleni ve görülmeyeni bilen Allah’a döndürüleceksiniz de O size yapmakta olduklarınızı haber verecektir.


Yorum Yaz