• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Arakan'da Müslümanlar 'cihat' ilan etti, Budistler de Müslümanlara Karşı Silahlandırılıyor

Arakan'da Müslümanlar 'cihat' ilan etti, Budistler de Müslümanlara Karşı Silahlandırılıyor

Yıllardır Budist çetelerin ve Myammar Hükümetinin baskılarıyla zulüm gören Arakan müslümanlarından oluşan gençler silahlanarak dünyaya ''Arakan Cihadı'' nın Başladığını duyurdu. Bunun üzerine Myanmar hükümeti de Müslüman katliamları için Budistleri silahlandırıyor.

Arakan'da Müslümanlar 'cihat' ilan etti, Budistler de Müslümanlara Karşı Silahlandırılıyor
13 Eki 2016 11:38:40

Arakanlı gençler sosyal medya üzerinden yayınladıkları bir mesajla, silahlı direnişi dünyaya duyurdu. Videoda Arakanlı bir grup Müslüman gencin, ellerinde birkaç uzun namlulu silah ve sopalarla, silahlı direnişe geçmelerinin sebeplerini anlatıyor. Myanmar devletinin ve ve devlet destekli budist çetelerin zulmünün dayanılmaz hale geldiğini belirten gençler, yapacakları bir şey kalmadığını vurguluyorlar.

SALDIRILAR BAŞLADI

Arakan eyaletinde, üç polis merkezine düzenlenen saldırıda dokuz polis öldürüldü.   Yerel basın ise Müslüman gençlerin saldırılara başladığını ve ilk gelen bilgilere göre dört Budist çetecinin öldürüldüğünü duyurmakla yetindi. Bazı kaynaklar ise saldırılarda dokuz polisin öldürüldüğünü belirtmekle yetindi. Rohingya Müslümanlarının, devlet memuru olma ve liseden sonra eğitime devam etme hakları yok. Rohingya Müslümanlarının vatandaşlık hakları yoktur ve devletin hiçbir imkanından faydalanamıyor.   Bölge halkı, 2012 yılından bu yana Budistler'in kendilerine uyguladığı ambargo sebebiyle vuku bulan ve büyümeye devam eden insani krize karşı uyarı verdi.   Arakan Haber Ajansı'nda yer alan haberew göre, bu iki Rohingyalı mahallesi 20'den fazla Budist mahallesi ile çevrili durumda ve Budist mahalleleri Myanmar Güvenlik Güçleri işbirliği ile 2 Rohingyalı köyüne sıkı bir şekilde ambargo uyguluyor.   Arakan (Rakhine) eyaletindeki Müslümanlarının bu gruplardan birisi olduğunu vurgulayan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Direktörü John Ging, 2012 yılında başlayan olaylar nedeniyle halen 120 bin Müslümanın evsiz konumunda olduğunu dile getirdi.   TEK SİLAHLA 10 SAVAŞÇI AKILLARA PATANİ'Yİ GETİRDİ   Videoda sadece birkaç uzun namlulu silahla görünen, geri kalan gençlerin elinde ise uzun sopaların bulunduğu Arakan direnişi, akla Patani'yi getirdi. 1980'li yıllarda, Tayland'ın güneyinde Malezya sınırında yer alan Patani Müslümanları, her 10 savaşçısına bir silahın düştüğü ve silahın sırayla kullanıldığı bir direnişi başlatmıştı.   BUDİSTLER DE SİLAHLANDIRILIYOR   Arakanlı Müslümanların direnişe geçme ilanından sonra, Myanmar Hükûmeti Myanmar hükümeti de Müslüman katliamları için Budistleri silahlandırıyor.   Myanmar'dan gelen bilgilere göre, Myanmar hükümetinin askerleri Rohingyalılar için yollara mayın döşüyor..

Dünya ise bildiğiniz gibi, yaşanan bu insanlık kıyımına sessiz kalmayı sürdürüyor. 

İşte bir asker yola mayın döşerken;



0 Yorum

Yorum Yaz