Av. Adem Tural Açıkladı: İftiracı Haber Sitelerine Hakaret Davası!

Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 30 Ocak operasoyonu sonrasında yandaş ve tetikçi medyada çeşitli konularda iftira haberleri yapılarak toplumda algı operasoyun yapıldı. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Adem Tural katıldığı bir programda, habercilik anlayışından uzak bu iftiracı sitelere hakaret davası açıldığını söyledi.

Av. Adem Tural Açıkladı: İftiracı Haber Sitelerine Hakaret Davası!
06 Kas 2018 22:44:17

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemesine sayılı günler kala Avukatı Adem Tural ve konuk Avukat Osman Avcıl merak edilen soruları cevaplndırdı. Av. Adem Tural izleyicilerden birinin, Hocaefendi’ye ağır iftiralar atan tetikçi medya hakkındaki hukuki süreci sorması üzerine; "Medyadaki haberlerin bir kısmıyla ilgili yargılamanın devam ettiğini ancak bazı haberler için ilgili haber sitelerine ve gazetelere dava açıldığını" belirtti. Ayrıca Hocaefendi tahliye olduktan sonra talep ederse hakaret davası açmaya devam edeceklerini vurguladı.

Av. Adem Tural’ın açıklaması şu şekilde;

Bu konuda iki husus var.

Medyadaki haberlerin bir kısmıyla ilgili yargılama devam ediyor. Örneğin terör suçu işlediğine dair medyada bir takım haberler var. Bununla ilgili yargılama devam ediyor.  Şu aşamada bir dava açılamaz. Yargılamanın bitmesi gerekiyor. Hocaefendi gerçekten berat mı edecek ceza mı alacak bu ancak yargılamanın sonucunda belli olacak.

Bazı haber siteleri gerçekten habercilik anlayışının dışına çıkarak hakarete varn haberler yaptılar. Bunlarla ilgili bir takım kanallara ve gazetelere hakaret davası açıldı. Alparslan Hoca talep ederse hakaret davalarını açmaya devam edeceğiz.



0 Yorum

Yorum Yaz