Benzin, motorin ve otogaz LPG'ye zam geliyor! Gece yarısından önce depoları doldurun

Şubat ayının ilk günü üç zam birden geliyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 39 kuruş, motorine 22 kuruş, otogaz LPG'ye 38 kuruş zam bekleniyor.

Benzin, motorin ve otogaz LPG'ye zam geliyor! Gece yarısından önce depoları doldurun
01 Şub 2022 11:16:10

Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı zam geliyor. Brent Petrolün 90 doları aşması sonrasında benzin ve motorinin ton fiyatının küresel piyasalarda yükselmesi, akaryakıt fiyatlarına yeni zammı beraberinde getirdi. 

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; benzine 39, motorine 32 kuruş zam bekleniyor

Daha önce kaynaklar tarafından 55-70 bandında açıklanan benzin ve motorin fiyatlarına zam miktarı, dolar kurunun bir nebze gerilemesiyle düştü.

KRT'nin haberine göre sektör kaynakları, “Dolar kuru düştü. Küresel düzeyde ürün fiyatı da geriledi. Böylelikle, zam ihtiyacı da bir miktar azaldı” dedi.

Salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece (bu gece yarısı) yapılacak zamla birlikte benzin ve motorin fiyatları tarihi rekor kıracak.

Şubat ayının ilk gününde yapılacak zamla birlikte, Benzinin litresi 14.50 TL'yi geçecek, motorin ise 14.70'e çıkarak 15 TL'yi zorlayacak.

Öte yandan 2022'nin ilk ayında benzin ve motorin 3 kez açık, 4 kez de gizli gizli zam yapıldı. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 14 TL 14 kuruşa, motorin litresi de 14 TL 36 kuruş çıktı. LPG ise benzin ve motorinden aşağıda kalmadı. 11 Ocak'ta 29 kuruş zam gelen LPG, 9.36 TL'ye çıktı.

Diğer yandan kâr marjının düşüklüğünü dile getiren akaryakıt istasyon ve bayileri, kapanmanın eşiğine geldiklerini ve kâr marjının artırılmasını talep ediyor. Kâr marjındaki artış doğrudan pompaya yansıyacağı dile getiriliyor.

Etiketler:   Akaryakıt Zam


0 Yorum

Yorum Yaz