Biden'dan Putin'e Ukrayna çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede Biden, Putin'e, Ukrayna konusunda tansiyonun düşürmesi çağrısında bulundu.

Biden'dan Putin'e Ukrayna çağrısı
31 Ara 2021 10:28:16

Ukrayna nedeniyle, gerilim yaşayan ABD- Rusya liderleri son 1 ay içinde 2 kez görüştü…

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tansiyonun yükselmesine yol açan Ukrayna konusunu ele almak üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

50 dakika sürden görüşmeye dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

‘İŞGALE KARŞILIK VERİRİZ’

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki yazılı açıklamasında, “Başkan Biden, Rusya’yı Ukrayna ile tansiyonu düşürmeye çağırdı. Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı daha fazla işgal etmesi halinde ABD ve müttefiklerinin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkça belirtti” ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜM

Sözcü Psaki, “Biden ayrıca, önümüzdeki yılın başlarında NATO-Rusya Konseyi aracılığıyla NATO’da ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda ikili Stratejik İstikrar Diyaloğu ile başlatarak diplomasiye olan desteğini dile getirdi. Biden, bu diyaloglarda önemli ilerlemenin, tansiyonu yükseltmek yerine düşürme ortamında gerçekleşebileceğini yineledi” ifadelerini kullanarak Biden'ın Putin'e Ukrayna sorununun çözümünde diyalog ve diplomatik yolları işaret ettiğini belirtti



0 Yorum

Yorum Yaz