BM: Yemen'deki mevcut yakıt stokları bu ay sonunda bitecek

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'deki yakıt stoklarının kasım ayının sonuna kadar biteceği konusunda uyardı.

BM: Yemen'deki mevcut yakıt stokları bu ay sonunda bitecek
13 Kas 2017 06:26:29

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Arap Ülkelerince, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yemen'deki yakıt yetersizliğinin, kolera salgınıyla mücadeleyi hedefleyen BM Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından yürütülen su, kanalizasyon ve temizlik sistemleri çalışmalarını etkileyeceği belirtildi.

 

Bu durumun, koleranın yayılma tehlikesinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayan yaklaşık 6 milyon insanı olumsuz etkileyeceğine işaret edilen açıklamada, "Yemen'de halihazırdaki yakıt stokları ancak bu ayın sonuna kadar yeter." denildi.

Açıklamada ayrıca, hava ve deniz limanlarıyla kara sınırlarının kapatılması sonucu gerekli aşıların bölgeye ulaşamaması durumunda bir yaşın altındaki en az bir milyon Yemenli çocuğun çocuk felci ve kızamık gibi hastalıklarla karşı karşıya kalacağı aktarıldı.

Yemen'den Riyad'a 4 Kasım'da balistik füzelerin fırlatılmasının ardından pazartesi günü Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon, Yemen'deki tüm sınır kapıları ile limanların geçici olarak kapatılmasına karar vermişti.



0 Yorum

Yorum Yaz