Branda Asmadığını Kanıtlayamayan Dergiye Para Cezası!

'Hoş Geldin Ramazan' yazılı brandalarda logosu bulunduğu gerekçesi ile Furkan Nesli Dergisine kesilen 73.000 TL'lik para cezasına yapılan itiraz reddedildi.

Branda Asmadığını Kanıtlayamayan Dergiye Para Cezası!
28 Haz 2020 22:40:23

Geçtiğimiz Ramazan, Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için asılan "Hoş Geldin Ramazan" yazılı brandalar sebebiyle ile bazı vatandaşlara para cezası kesilmişti.

Söz konusu brandalardan 6 tanesinde Furkan Nesli Dergisinin logosu kullanıldığı için branda asmakla itham edilen derginin imtiyaz sahibi Hasan Kütük'e 73.000 TL para cezası kesilmiş, asılan brandaların dergi ile bağlantısı olmadığı için Kütük itirazda bulunmuştu.

Adana 2.Sulh Ceza Hâkimliğinin itirazına verdiği red cevabını sosyal medya hesabında paylaşan Kütük'ün paylaşımı ile itiraza gerekçe olarak brandaları asmadıklarına dair tanıklarının olmaması gösterildi.

Yaşadığı hukuksuzluk üzerine Kütük; "Bu karardan anladığım şu ki, bu topraklarda “BERAAT-I ZİMMET ASILDIR” ilkesi artık “SUÇLULUK ASILDIR” şeklinde uygulanıyor...Bu yazılan cezaların sebebi, @furkannesli dergimizin suç işlemesi değil, aksine “TEVHİD’İ ANLATMASI, DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DEMESİDİR”. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız, tüm kanuni yolları kullanacağız ve sosyal medyadan bu haksızlığı duyurmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.






0 Yorum

Yorum Yaz