Bugün Hicri Yılbaşı: 1 Muharrem 1442

Bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.av)'in Mekke'den Medine'ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan 1 Muharrem.

Bugün Hicri Yılbaşı: 1 Muharrem 1442
20 Ağu 2020 10:36:39

Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır.

Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır.

Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir..

Hicri Takvim, Hz.Ömer'in halifeliği zamanında Hicretten 17 sene sonra, Miladi 639'da, toplanan bir meclis tarafından Hz. Ali'nin önerisiyle, Hicretin gerçekleştiği yıl 1 kabul edilerek oluşturulmuştur. 

Bu vesile ile Hicri Yılbaşınızı kutlar, Rabbimizden yeniden İslam Medeniyetinin kurulmasını, kalan ömrümüzün geçen ömrümüzden daha hayırlı olmasını niyaz ederiz. 

Etiketler:   hicri yılbaşı


0 Yorum

Yorum Yaz