Cami Cemaatine Yapılan Çirkin 'Salya' İthamına Alparslan Hoca'dan Tepki

Alparslan Kuytul Hoca, Koronavirüs gerekçesiyle toplumda korku havasının oluşturulmasına ve bir TV kanalında kullanılan 'camilerde namaz kılanların salyaları virüsü yayabilir' şeklindeki ifadeye tepki gösterdi.

Cami Cemaatine Yapılan Çirkin 'Salya' İthamına Alparslan Hoca'dan Tepki
02 Mayıs 2020 15:28:51

Alparslan Kuytul Hoca, canlı yayınlanan "Ramazan Hasbihali" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs kaynaklı ölüm oranlarının fazla olduğu Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde dahi tedbirlerde esnetmeye gidildiğini hatırlatan Alparslan Hoca, "tedbirler alınsın, sosyal mesafeye dikkat edilsin, insanlar tokalasmasın tamam. Ancak bazı kötü niyetliler bu olayı çok büyüterek toplumda korku havası oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, bir TV kanalında izlediği konuşmaya değinerek devam eden Alparslan Hoca, TV kanalındaki konuşmacının namaz kılanlar için kullandığı 'salya' ifadesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bu Nasıl Bir Konuşma"

"Dün televizyonda birisi diyor ki ‘camide namaz kılınırsa mesafeli bile durmuş olsak, sizden evvel birisi orada namaz kıldıysa ve siz de aynı yere secde ettiyseniz sizden önce namaz kılanın ağzından akan salya, orada kalmış olabilir ve o size geçebilir’ diyor. 

Bu nasıl bir konuşmadır! Hangi Müslümanın ağzından salya akıyor?  

"Köpeğin salyası akar, insanın değil"

Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Yani biz namaz kılarken ağzımızdan salya mı atıyoruz? Sen bunları köpek yerine mi koyuyorsun? Köpeğin salyası akar, insanın ağzından salya mı akarmış? 

Benim ömrüm camide geçti, ben böyle bir şey görmedim. Ağzından salya akan bir Müslüman, köpek mi ki bu salya akıyor. Bu nasıl kelime! 

"Bundan sonra insanlar camiye hiç gitmeyecekler herhalde"

Salya kelimesini kullandı. İcabında öksürür de demiyor. “Ağzından akan salya” diyor. Biz köpek miyiz, ağzımızdan salya aksın? İşi ne hale getirdiler? 

Bundan sonra artık insanlar, herhalde camiye hiç gitmeyecekler? Yani bu virüs meselesi bitse bile, bunların bitirmeye hiç niyeti yok gibi. Bunu yıllarca sürdürmeyi düşünüyorlar gibi. Her devlet kendince bu krizden istifade ediyor. Her devletteki derin devlet kendince virüse dayalı planlar yapıyor. Buna karşı mücadele gerekir.





0 Yorum

Yorum Yaz