Cumhuriyet Gazetesi'nden Aleni Çarpıtma!

Cumhuriyet Gazetesi, Erzin'de Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllülerinin yaşadığı mağduriyetten malzeme çıkarmaya çalışırken yaptığı haberle sosyal medya kullanıcıları tarafından yerden yere vuruldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Aleni Çarpıtma!
11 Eyl 2020 18:38:43

Hak Arayışını "Tehdit" Algısıyla Yansıttı

Cumhuriyet Gazetesi, dün Hatay Erzin'de, Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı Gönüllülerinin uğradığı polis zulmünü internet üzerinden paylaştığı haberde, Alparslan Hoca'nın:

"Meşru yollarla hakkımızı arayacağız, bu zulmü yaptıklarına pişman olacaklar, bizi duymayanlar duyacak, tanımayanlar tanıyacak" ifadesini, "Cemaat liderinden tehdit" başlığıyla yayınlayınca internet kullanıcıları tarafından topa tutuldu.

Halkın haber alma hakkını kendi çıkarları doğrultusunda kullanan Gazete için, "Tetikçi medya Cumhuriyet'ten utanç veren çarpıtma" yorumları geldi.

"Ne Zaman 'Gazete' Olacaksın?"

Cumhuriyet'in Alparslan Hoca'yı hedef gösterdiği çarpıtma habere tepki gösteren kullanıcılar:

"Hoca'nın ifadelerinde tehdit yok, meşru yollarla hak arama var! Tam bir paçavrasın Cumhuriyet! Ne zaman Gazete olacaksın?" "Cumhuriyet eski kodlarına geri dönmüş, dindarlarla uğraşmaktan vazgeçmiyor, içindeki kin bitmiyor" gibi cümlelere yer verdi.

Birçok paylaşımcı tarafından Gazete'ye yapılan kınamalardan bazıları şu şekilde:



0 Yorum

Yorum Yaz