Davet edildiği mezuniyet töreninde kürsüden yaka paça zorla indirildi

Yaklaşık 2 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ablasının davet edildiği mezuniyet töreninde kürsüden zorla indirilmesi büyük tepki gördü

Davet edildiği mezuniyet töreninde kürsüden yaka paça zorla indirildi
12 Haz 2022 11:46:58

Yaklaşık 2 yıl kadar bir süredir kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşlarının mezuniyet töreninde kürsüye çıkan ablası Aygül Doku konuşma yapmak üzereyken sahneden indirilmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu

Arkadaşları mezun olan Gülistan Doku'nun ablasına kürsüde müdahale edildi. 

   

892 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşlarının mezuniyet töreninde kürsüye çıkan ablası Aygül Doku konuşma yapmak üzereyken zorla sahneden indirildi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisiyken kaybolan ve 892 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşları mezun oldu. 

Mezuniyet törenine katılan ablası Aygül Doku, "Gülistan burada olsaydı o da kepini atıp mezun olacaktı ama Gülistan'ın geleceğini, gençliğini ve hayallerini çaldılar. Ben ona söz vermiştim. Mezuniyet törenine mavi giyip gelecektim ama Gülistan 888 gündür karanlıkta" ifadelerini kullandı. 

Gülistan Doku'nun ablası, daha sonra söz almak istedi fakat yönetim tarafından izin verilmedi. Abla Doku'nun ısrarı üzerine üniversite özel güvenlik görevlileri Doku'yu zorla sahneden indirdi.

Gülistan Doku'nun arkadaşlarıyla birlikte ablası Aygül Doku sahneye çıkmak isterken kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbedede Aygül Doku fenalaştı. Daha sonra sahneye çıkan Gülistan'ın ablası ve arkadaşları sık sık 'Gülistan Doku Nerede' sloganları attı.

Doku daha sonra sosyal medya hesabından yaşadığı olumsuzluğa tepki gösterdi:

"Bugün Gülistan'ımın arkadaşları menzun oldu diplomasını alıp kardeşim nerde demek istedim öğretim görevlisi Bülent kar tarafından izin verilmedi sonra özel güvenliği benim ve Gülistan'ın arkadaşları üzerene salarak korkakça sahneyi terk etti" 

Tunceli'de, kaldığı yurttan 5 Ocak 2020'de ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesi memleketleri Diyarbakır'dan Tunceli'ye giderek 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'yu arama çalışmaları 23 Kasım 2020'de sona erdirilmişti. Kasım 2020'de ayrıca, Doku'nun kaybolmasından sorumlu tutulan Rus uyruklu Zaynal Abakarov'un polis memuru üvey babası Engin Yücel hakkında, kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri paylaşmaktan kamu davası açılmıştı. Zaynal Abarakov 16 Mart'ta gözaltına alınmış ve ardından adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Tunceli'de, hafta içi Munzur Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen törene Gülistan Doku'nun ablası da öğrenciler tarafından davet edilmişti. 

Törene katılan Abla Aygül Doku sahneye kardeşinin fotoğrafıyla çıkarak konuşmak istedi. Ancak özel güvenlik görevlileri tarafından sürüklenerek aşağı indirildi.



0 Yorum

Yorum Yaz