Mekke’nin fethinin 1388. Seneyi devriyesinde Furkan gönüllüleri Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Mekke’nin Fethi ve Mesajı programları düzenliyor. Dün Elazığ’da düzenlenen fetih programı yoğun ilgi gördü. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duygu yoğunluklu şiir dinletisi ve coşkulu ezgi-ilahinin ardından, 11 aydır haksız bir şekilde Bolu F Tipi cezevinde tutuklu bulunan Alparslan Hoca'yı konu alan bir video gösterimi yer aldı. Çeşitli etkinliklerin ardından konuşmacılar günün anlam ve önemini içeren konuşmalarını gerçekleştirdiler.
“Alparslan Kuytul Onurumuzdur” sloganlarının atıldığı programda, 22 Ocak'taki mahkemesine 21 kalan Alparslan Kuytul Hoca ve diğer mazlumlar için SİYASET DEĞİL ADALET mesajı tekrarlandı.
Furkan gönüllüleri önceki günlerde İzmir, Mersin Ankara, İstanbul, Konya, Manisa, Diyarbakır ve Gaziantep'te de yüzlerce kişinin katılımıyla coşku dolu Fetih programları gerçekleştirmişti.