• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Emniyette çıplak arama iddiaları hakkında Alparslan Hoca: “Madem böyle bir iddia var, araştırılmalı”

Emniyette çıplak arama iddiaları hakkında Alparslan Hoca: “Madem böyle bir iddia var, araştırılmalı”

Uşak Emniyetinde 30 kadına çıplak arama yapıldığı iddiası ile ilgili konuşan Alparslan Hoca “Her kurumda iyi ve kötüler olabilir. Madem böyle bir iddia var, neden araştırılmıyor?” dedi.

Emniyette çıplak arama iddiaları hakkında Alparslan Hoca: “Madem böyle bir iddia var, araştırılmalı”
20 Ara 2020 15:30:08

Alparslan Hoca dün akşam katıldığı “Gündeme İslami Bakış” programında HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 30 genç kadının Uşak Emniyetinde çıplak arama yapıldığı iddiasını ve AKP grup başkanı Özlem Zengin’in de bu iddiayı yalanlamasını değerlendirdi.

Çıplak arandık diyen 30 kadının şahitliği 

Açıklamasında olay hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığını belirten Alparslan Hoca “Ben detayları bilmiyorum. Eğer bir kişi söylüyorsa belki o zaman yalan olabilir ama otuz kişinin otuzu da aynı şeyi söylüyorsa bunun yalan olma ihtimali yoktur. Eğer otuz kişinin şehadetini kabul etmeyeceksek şahitlik müessesini tümden kaldıralım kardeşim! Mahkemelerde şahit diye bir şey olmasın.” Dedi.

Furkan Gönüllüleri de prosedür dışı uygulamalara maruz kaldı

Kendi gözaltı ve hapis sürecinde benzeri bir zulme maruz kalmadığını belirten Alparslan Hoca kendisine destek olmak isteyen Furkan Gönüllülerinin, yaptıkları yasal eylemlerden bir kısmında bazı emniyet görevlileri tarafından kameraların olmadığı yerlerde usulsüz müdahalelere maruz kaldığını belirtti.
“Bazen polisin kameraya çekildiğini fark etmediği olaylar yaşanıyor. Mesela bizim arkadaşlarımız basın açıklaması sonrasında dağılınca köşeye sıkıştırdığı adamı kimsenin görmediği bir yerde polis aracının oraya sıkıştırıp kamera yok diye düşünerek dövdüklerini biliyoruz. Sin kaflı küfürler, arabaya bindirirken vurmalar, arabanın içinde küfür etmeler, arabanın içinde bir bayan kardeşimizin başörtüsü çekilmesi, Hatta 22 Nisan 2017’de polisin çok sert müdahalesi esnasında bir bayan polisin başörtülü bir hanım kardeşimizin başörtüsünü çekmesi gibi kayıtları olan olaylar var.”

“Her kurumda kötü insan vardır örtbas etmeye gerek yok”

Böyle bir olayın örtbas edilmesi yerine incelenmesi gerektiğini belirten Alparslan Hoca, Gergerlioğlu’nun ülkeyi ilgilendiren bir iddiayı meclise taşımasının son derece normal olduğunu, kendisi de bir kadın olan Zengin’in de her kurumun içinde iyi ve kötü insanlar olduğunu dikkate alarak bu olayın peşine düşmesi gerektiğini söyledi.

Bu milletin meclisinde milletin sorunları konuşulmayacaksa nerede konuşulacak? Güya terörize ediyormuş. Niye terörize etsin! Böyle bir olay varsa bunu araştıralım, diyor. Hepsi bu. Neden önünü kapatıyor, örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Demek ki korktuğunuz bir şey var.”

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,  Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak arama ya maruz bırakıldığını söylemiş,  "Yazıklar olsun" demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz